search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:50
MENU CLOSE

Αντώνης Συκάρης: Μετά από ένα μήνα, ανασύρθηκε τελικά η σορός του από τα Ιμαλάϊα

13.05.2022 08:07
sykaris new

Η τελευταία προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του άτυχου Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στέφθηκε τελικά με επιτυχία.

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Dhaulagiri στα Ιμαλάια.

Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Επειτα από έναν μήνα, όπου όλες οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες, η τελευταία ορειβατική αποστολή κατόρθωσε να περισυλλέξει τη σορό του Αντώνη Συκάρη, παρότι είχαν εκφραστεί φόβοι ότι πιθανόν να μείνει για πάντα στο βουνό.

Η τελευταία όμως ορειβατική αποστολή τελικά κατάφερε να μεταφέρει τη σορό του ορειβάτη στο Base Camp του βουνού. Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού:

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της οικογένει;ας μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάσυρσης του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη: «Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες»

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Ηπατίτιδα: Συναγερμός μετά τα τρία κρούσματα στην Ελλάδα (Video)

Πατέρας Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι ισόβια – Γι’ αυτά τα τέρατα το σύστημα θα πρέπει να είναι τιμωρητικό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:46