search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Απάντηση καθηγητή Κοντιάδη σε Πορτοσάλτε: «Ετοιμάζω δήλωση πολιτικών φρονημάτων για να ησυχάσει»

13.05.2022 13:51
kontiadis_new

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Ιδρύματος Δημ. Τσάτσου, Ξενοφών Κοντιάδης, απάντησε μέσω Facebook στον Άρη Πορτοσάλτε, μετά την αντίδραση του δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση του κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής δημοσίου δικαίου προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με το Συμβούλιο να τάσσεται υπέρ, με μειοψηφία έξι μελών.

Ο δημοσιογράφος στοχοποίησε «στον αέρα» της εκπομπής του στον ΣΚΑΪ τον καθηγητή για τη θέση του, μπερδεύοντας ωστόσο την Ολομέλεια με την ομοφωνία.

«Ο κ. Πορτοσάλτε είπε πριν από λίγο στην εκπομπή του στον ΣΚΑΙ καμιά 30αριά φορές το όνομά μου, ρωτώντας τους συνομιλητές του πού ανήκω πολιτικά, αν είμαι μέλος σε κάποιο κόμμα, αν συμβουλεύω κάποιον πολιτικό αρχηγό, αν κάποιο κόμμα υιοθετεί τις απόψεις μου περί πανεπιστημιακής αστυνομίας κλπ, επειδή τόλμησα ως συνταγματολόγος, δικηγόρος και πανεπιστημιακός να αντιταχθώ στην πανεπιστημιακή αστυνομία», αναφέρει αρχικά ο καθηγητής στο ποστ του.

Συνεχίζει, λέγοντας πως «ετοιμάζω μια δήλωση πολιτικών φρονημάτων (μήπως χρειαστεί και δήλωση μετανοίας φοβάμαι) για να ησυχάσει ο άνθρωπος–και βέβαια επικοινώνησα με το ΣΚΑΙ για να δώσω το τηλέφωνο μου αν θέλει να του πω τα πάντα για μένα και να αρχίσει μια ωραία φιλία. Ευελπιστώ να λάβω και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να βρω δουλειά και να βγάλω διαβατήριο».

Τέλος, αναφέρθηκε στο… μπέρδεμα του δημοσιογράφου: «ΥΓ. Μόλις μου τηλεφώνησε…Όταν του είπα ότι δεν είμαστε με τους “μπαχαλάκηδες” (μπας και βρούμε λεξιλόγιο επικοινωνίας) ούτε εγώ ούτε οι 6 δικαστές που μειοψήφησαν, εξεπλάγη, εξερράγη: “Μα αφού είναι Ολομέλεια, πώς υπάρχει μειοψηφία;” με ρώτησε επίμονα. “Αφού είναι Ολομέλεια”, επέμεινε, “δεν μπορεί να υπάρχει μειοψηφία, Ολομέλεια σημαίνει όλοι”. Τα παιδιά στο γραφείο που με άκουγαν να προσπαθώ να του εξηγήσω ότι και στην Ολομέλεια υπάρχει μειοψηφία, έπεσαν κάτω…».

Διαβάστε επίσης:

Πανικός στο Αιγάλεω: Άνδρας εισέβαλε με αυτοκίνητο στο River West (Videos)

Γελοιότητες στη Νατοϊκή άσκηση «Tiger Μeet 2022»: Αναγκάζουν αεροπόρους να κάνουν τις τίγρεις κατάχαμα (Video/Photos)

Φλώρινα: Ο πατέρας βίαζε την ανήλικη κόρη του 3 φορές την εβδομάδα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:59