search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ηλεκτρονική ψηφοφορία για το Καταστατικό – Αύριο η ώρα της κάλπης για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή

14.05.2022 08:52
tsipras_new

Στην τελική ευθεία για τη διαδικασία εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την καμπάνια του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των υποψηφίων για την ΚΕ να ολοκληρώνεται σήμερα.

Χωριστή και ηλεκτρονική είναι η ψηφοφορία για το Καταστατικό που ξεκινά σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο και αφορά μόνο τους περίπου πέντε χιλιάδες συνέδρους που μετείχαν στο Συνέδριο (όσοι είχαν παραλάβει την κάρτα τους). Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση του νέου Καταστατικού ήταν μέρος της συνεδριακής διαδικασίας, λόγω όμως διαφωνιών για ορισμένες διατάξεις όπου κατατέθηκαν τροπολογίες, δόθηκε περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν.

Αύριο ανοίγουν τα 1.000 εκλογικά τμήματα για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής και η προσέλευση στις κάλπες θα πραγματοποιείται από τις 8 το πρωί ως τις 8 το απόγευμα.

*Στην κάλπη για Κεντρική Επιτροπή ψηφίζουν μόνο μέλη που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έως τις 21.3.2022.

*Στην κάλπη για πρόεδρο ψηφίζουν όλοι, ακόμη και όσοι προσέρχονται για πρώτη φορά τη μέρα της ψηφοφορίας, αφού συμπληρώσουν φόρμα εγγραφής και καταβάλουν την εκλογική συνδρομή των 3 ευρώ.

Χτες τελευταία μέρα των περιοδειών του, ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σε Άρτα και Αγρίνιο και κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής, «για να τελειώσει ο εφιάλτης». Μάλιστα μιλώντας σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου μπροστά σε πλήθος κόσμου, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα από αυτήν την υποδοχή σας εδώ το κλίμα γυρνάει. Η πιο αληθινή δημοσκόπηση γιατί υπάρχουν οι δημοσκοπήσεις του δρόμου, των καφενείων και των τηλεοπτικών σταθμών. Εμείς εμπιστευόμαστε τις δημοσκοπήσεις του δρόμου, των καφενείων», είπε.

Μιλώντας προηγουμένως στην Άρτα είπε πως «θέλουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, μαζί με το μήνυμα της ελπίδας, να πάει από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα», ενώ υπογράμμισε ότι «ο πήχης είναι να ξαναγυρίσει η ελπίδα στον τόπο». «Εμείς τον πήχη τον βάζουμε στο να σταματήσει αυτή η κοινωνική λεηλασία, να σταματήσουν τρομακτικές ανισότητες, να στηριχτεί ο εργαζόμενος ο συνταξιούχος ο μεσαίος επιχειρηματίας και τα μαγαζιά που αντιμετωπίζουν το φάσμα του λουκέτου».

Τόνισε επίσης πως «γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολη η επόμενη μέρα αλλά με δικαιοσύνη μπορούμε να δώσουμε στήριξη στους αδύναμους, στους μεσαίους, στους μη προνομιούχους, αυτούς που θέλουμε να εκφράσουμε». 

Διαβάστε επίσης:

Χριστοδουλάκης στο topontiki.gr: «Η πρώτη Κυριακή των εκλογών πρέπει να βγάλει κυβέρνηση»

Προσφυγή του Δημοσίου κατά της Novartis ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

Διαγραφή του Νίκου Ρωμανού ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ο Μητσοτάκης να αποδείξει ότι δεν έχει εθνική στρατηγική τον διχασμό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06