search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:49
MENU CLOSE

Super League: Μυθική ανατροπή και Ευρώπη για Άρη – Θρίαμβος Παναθηναϊκού, φιέστα με ισοπαλία για Ολυμπιακό (Video)

14.05.2022 23:38
aa

Πραγματοποιώντας μια απίθανη ανατροπή από το 78ο λεπτό μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ο Άρης επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 9η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Χερμάν Μπούργος εξασφάλισε το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League, καθιστώντας ουσιαστικά αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική την ερχόμενη Τρίτη (17/5). Λουίς Πάλμα (78′), Ντάνιελ Μαντσίνι (85′) και Ματέο Γκαρσία (90’+3′) υπέγραψαν την ανατροπή για τον Άρη που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από τα δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία (53′, 59′).

Έπειτα από μια πενταετία εγχώριας «απομόνωσης» (τρία χρόνια τιμωρία, δύο χρόνια αγωνιστική «αδυναμία»), ο Παναθηναϊκός «σφραγίζει» ξανά τα ευρωπαϊκά… διαβατήριά του. Οι «πράσινοι» νίκησαν και τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 στη Λεωφόρο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play off, συνέχισαν το αήττητο σερί τους (5 νίκες, 4 ισοπαλίες στη σειρά των αγώνων κατάταξης) και «σφράγισαν» και μαθηματικά μία απ’ τις θέσεις που οδηγούν στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League της επόμενης περιόδου (2022/23). Οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Καρλίτος και Χουάνκαρ τα γκολ της «πράσινης» επικράτησης, με τον Παναθηναϊκό να κυνηγάει πλέον και τη 2η θέση στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (17/5).

Φιέστα τίτλου… με ισοπαλία έκανε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1 με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των play off της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 2ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με το πλασέ του Φιλίπε Σοάρες. Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός πίεσε και κατάφερε πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 41΄ να φτάσει στην ισοφάριση με το δεύτερο γκολ του Ζοάο Καρβάλιο στο πρωτάθλημα, μετά από ασίστ του Ανδρούτσου.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Θριαμβευτική πρόκριση στον τελικό του Masters της Ρώμης (Video)

Βόλεϊ: «Πράσινο» και το League Cup – Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΟΚ

Rome Masters: Αποκλείστηκε από τη Ζαμπέρ η Σάκκαρη – Ηττήθηκε με 2-1

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46