search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:27
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Η νίκη της Ουκρανίας στην Eurovision δείχνει την «τεράστια υποστήριξη» του κόσμου στη χώρα (Video)

15.05.2022 10:20
Kalush Orchestra_new

Η νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision δείχνει “την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο” στη χώρα αυτή στην οποία επιτέθηκε η Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του NATO Μίρτσεα Τζεοάνα.

“Είδαμε χθες (Σάββατο) την τεράστια υποστήριξη από τον κόσμο σε όλη την Ευρώπη (…) Βεβαίως, το τραγούδι ήταν υπέροχο, είναι υπέροχο”, υπογράμμισε ο Τζεοάνα πριν από την σύνοδο για δεύτερη ημέρα σήμερα των υπουργών Εξωτερικών του NATO στο Βερολίνο.

Οι Ρώσοι “εξαπέλυσαν τον πιο βάναυσο και κυνικό πόλεμο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο“, πρόσθεσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Πρωτιά για την Ουκρανία – Στην 8η θέση η Ελλάδα

Η Ουκρανία με το Stefania των Kalush Orchestra ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision συγκεντρώνοντας συνολικά 631 βαθμούς.

Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς. Η βαθμολογία της Ελλάδας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας 158 βαθμούς από τις επιτροπές, καθώς έξι χώρες της έδωσαν 12 βαθμούς και δύο 10, ενώ 57 βαθμούς πήρε από τους τηλεθεατές.

Τη 2η θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς, την 3η θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς, στην 4η θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς.

Ακολούθησε η Ιταλία με 268 και η Μολδαβία με 253 βαθμούς, ενώ την 9η και 10η θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία με 207 βαθμούς και η Νορβηγία με 182 βαθμούς αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα της επίθεσης ενόπλου στο Μπάφαλο – Δέκα νεκροί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πύραυλος έπληξε στρατιωτική υποδομή στην Περιφέρεια της Λβιβ

«Τέλος εποχής»: Μετά από δεκαετίες ουδετερότητας, Σουηδία και Φινλανδία ένα βήμα πριν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:24