search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:51
MENU CLOSE

Μαξίμου: Προβληματισμός για τις δημοσκοπήσεις και τα ποιοτικά στοιχεία – Παράπονα προς το «επικοινωνιακό team»

16.05.2022 07:51
maximou new

Τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών έχουν αυτή την περίοδο μεγαλύτερη πολιτική αξία. 

Οι ερωτήσεις δηλαδή που αποτυπώνουν το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα.  Τα ευρήματα αυτά διαβάζουν στην κυβέρνηση – υπό το πρίσμα ότι βρισκόμαστε σε μη προεκλογική περίοδο – και ανησυχούν. 

Μπορεί δηλαδή η πρόθεση ψήφου που είναι η πιο δημοφιλής «κάρτα» να είναι καλή για την κυβέρνηση, ωστόσο με την ακρίβεια να καλπάζει πολλά είναι τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που κάνουν το Μέγαρο Μαξίμου να ανησυχούν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα γενναίο – όπως επισημαίνουν οι ίδιοι – πακέτο στήριξης για τις τιμές στο ρεύμα, το οποίο όμως φαίνεται να μην έχει ανταπόκριση. 

Στην έρευνα της Pulse (ΣΚΑΪ) που διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου – ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη, στις 6 Μαΐου – το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Αναλυτικά μόλις το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση. Από το 41% των πολιτών που απάντησαν πως κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση το 18% αυτοχαρακτηρίζονται «Κεντροδεξιοί», το 16% «Δεξιοί» και το 30% «Κεντρώοι». Το εκλογικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας «αγκαλιάζει» εν μέρει τα μέτρα καθώς πολλοί εξ αυτών είναι δυσαρεστημένοι. 

Σε άλλη δημοσκόπηση (GPO για την ιστοσελίδα powergame) στην ερώτηση «Που πιστεύετε ότι οφείλονται οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας κατά κύριο λόγο» οι πολίτες απαντούν: 

  • 60,9% στην αυξημένη ρήτρα αναπροσαρμογής
  • 13,3% στην ρωσική εισβολή και στις ενέργειες του Βλάντιμιρ Πούτιν
  • 24,5% Εξίσου και στα δύο 

Με αυτές τις απαντήσεις πολλοί στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν πετύχει επικοινωνιακά να αναδειχθεί η «ρήτρα αναπροσαρμογής» σε κορυφαίο θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Παράλληλα, όλο το επόμενο διάστημα θα δούμε μία διαφορετική προσέγγιση για την ρήτρα αναπροσαρμογής που ουσιαστικά θα λέει ότι η κυβέρνηση την καταργεί. 

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολλά παράπονα από το επιτελείο του Πρωθυπουργού προς το «επικοινωνιακό team» για τον τρόπο που προβλήθηκαν τα μέτρα προς τα ΜΜΕ αλλά την στήριξη που δεν δείχνουν πολλοί «γαλάζιοι» στα τηλεοπτικά παράθυρα. 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Πρώην πρωθυπουργός που βρέθηκε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι παρών στην ομιλία Ανδρουλάκη

Μπακογιάννη – Βενιζέλος: Γευμάτισαν μαζί σε γνωστή ψαροταβέρνα (Photo)

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στην κάλπη αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης 101 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:47