search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:27
MENU CLOSE

Ρωσία: Τέλος εποχής για τα McDonald’s – Αποχωρούν οριστικά μετά από 32 χρόνια

16.05.2022 18:51
mac_new

Ο αμερικανικός κολοσσός McDonald’s αποχωρεί οριστικά από τη Ρωσία, μετά από 32 χρόνια παρουσίας, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η McDonald’s ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διαδικασία πώλησης της ρωσικής επιχείρησής της, η οποία περιλαμβάνει 850 εστιατόρια που απασχολούν 62.000 άτομα, καθιστώντας την την τελευταία μεγάλη δυτική εταιρεία που αποχωρεί από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η εταιρεία με έδρα το Σικάγο ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι κλείνει προσωρινά τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τους υπαλλήλους της. Τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει να βρει έναν Ρώσο αγοραστή που θα προσλάβει αυτούς τους εργαζόμενους, τους οποίους θα αμείβει μέχρι να κλείσει η συμφωνία. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski είπε ότι η «αφοσίωση και πίστη στα McDonald’s» των εργαζομένων και εκατοντάδων Ρώσων προμηθευτών έκαναν δύσκολη την απόφαση για αποχώρηση από τη ρωσική αγορά. 

«Ωστόσο, έχουμε μια δέσμευση στην παγκόσμια κοινότητά μας και πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στις αξίες μας, και η δέσμευσή μας στις αξίες μας σημαίνει ότι δεν μπορούμε πλέον να αφήνουμε τις αψίδες μας (σ.σ το σήμα των ταχυφαγείων) να λάμπουν εκεί». 

Η McDonald’s διευκρίνισε ότι θα διατηρήσει τα εμπορικά της σήματα στη Ρωσία. 

Διαβάστε επίσης

Τζέισον Μομόα: Ζήτησε συγγνώμη για τις φωτογραφίες που τράβηξε στην Καπέλα Σιστίνα (Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκεχειρία στο Azovstal για την απομάκρυνση των τραυματισμένων Ουκρανών

Κατάθλιψη: Πόσο ευάλωτοι είναι όσοι νόσησαν με κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09