search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:42
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Κυριαρχία «προεδρικών» στη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ντέρμπι στην πρώτη τετράδα της Αττικής

18.05.2022 07:10
syriza 2 new

Σε αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αν και η γενική εικόνα έχει κριθεί και απομένουν οι λεπτομέρειες, δηλαδή η τελική κατάταξη μετά και την πλήρη ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων και την εφαρμογή των ποσοστώσεων.

Στο όργανο των 300 μελών, αλλά και στην δεκάδα της Αττικής, της μεγαλύτερης περιφέρειας στην οποία αναλογούν 150 μέλη της ΚΕ, είναι ξεκάθαρη η κυριαρχία των «προεδρικών της «Κίνησης Μελών», ενώ τα στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας (Ομπρέλας) μένουν εκτός της πρώτης δεκάδας, και τα πιο προβεβλημένα στελέχη υποχωρούν σε θέσεις της δεύτερης και της τρίτης δεκάδας.

Έτσι, κι ενώ χθες το βράδυ είχαν απομείνει 3 – 4 τμήματα της Αττικής προς ενσωμάτωση στο αποτέλεσμα, η πρώτη τετράδα είχε διαμορφωθεί με τους Ρένα ΔούρουΈφη ΑχτσιόγλουΔιονύση Τεμπονέρα και Νίκο Παππά, υπήρχε δε «ντέρμπι» μεταξύ Δούρου – Αχτσιόγλου για την πρώτη θέση και μεταξύ Τεμπονέρα και Παππά για την Τρίτη θέση.

Στις επόμενες θέσεις της δεκάδας ήταν οι  Χρήστος Σπίρτζης,  Γιάννης ΡαγκούσηςΜαριλίζα ΞενογιαννακοπούλουΝάσος ΗλιόπουλοςΚώστας ΖαχαριάδηςΔημήτρης Τζανακόπουλος.

Στις θέσεις 11 – 20 βρίσκονται οι: Γιώργος Τσίπρας, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, Τρύφων Αλεξιάδης, Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης, Ζανέτ Τσίπρα, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στις θέσεις 21 – 30: Στέφανος Τζουμάκας, Παναγιώτης Ρήγας, Πάνος Σκουρλέτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Αρβανίτης, Ράνια Σβίγκου, Μενέλαος Γκίβαλος.

Στις περιφέρειες οι πρώτοι σε σταυρούς είναι οι:

Κρήτη – Παύλος Πολάκης

Ήπειρος – Όλγα Γεροβασίλη

Κεντρική Μακεδονία – Θεοδώρα Τζάκρη

Δυτική Μακεδονία -Σωκράτης Βατάλης

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη Κώστας Μορφίδης

Πελοπόννησος- Αλέξης Χαρίτσης

Δυτική Ελλάδα- Θάνος Μωραΐτης

Στερεά Ελλάδα – Γιάννης Σαρακιώτης

Θεσσαλία – Άρης Αγραφιώτης

Β. Αιγαίο – Γιάννης Μπουρνούς

Ν. Αιγαίο – Νεκτάριος Σαντορινιός

Ιόνια Νησιά -Κώστας Παυλίδης

Οι βουλευτές που έμειναν εκτός ΚΕ στην Αττική λόγω της ποσόστωσης του 15% είναι οι Χαρά ΚαφαντάρηΝίνα ΚασιμάτηΠαναγιώτης ΚουρουμπλήςΝάσος Αθανασίου και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

Διαβάστε επίσης

Η αποτίμηση της ομιλίας του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο – Τι λένε στην κυβέρνηση – Όλο το παρασκήνιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απένειμε στην Νάνσι Πελόζι τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής

Δένδιας: Στις ΗΠΑ έχουν αντιληφθεί ότι η Τουρκία είναι ένας ιδιόρρυθμος εταίρος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:38