search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Ευλογιά των πιθήκων: Tρομάζει ΕΕ και ΗΠΑ – Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός στον ασθενή που νοσηλεύεται στο Αττικό (Video)

23.05.2022 07:16
doctro new

Δεν ανιχνεύθηκε ιός ευλογιάς πιθήκων (monkeypox) σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας.

Το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων συστήνει εμβολιασμό

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις την Κυριακή, δήλωσε ότι θα προβεί στη σύσταση για τα προγράμματα εμβολιασμού, σε μια αξιολόγηση κινδύνου που θα δημοσιευθεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, το ECDC απαντώντας σε ερωτήσεις την Κυριακή, δήλωσε ότι θα κάνει σύσταση για πιθανά προγράμματα εμβολιασμού, σε μια αξιολόγηση κινδύνου που θα δημοσιευθεί σήμερα, όπως μετέδωσαν οι Financial Times, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις μετάδοσης του ιού από την κοινότητα.

Οποιαδήποτε κίνηση εμβολιασμού θα χρησιμοποιούσε το υπάρχον εμβόλιο ευλογιάς, μιας και δεν υπάρχει εγκεκριμένος εμβολιασμός κατά της ευλογιάς των πιθήκων και θα σήμαινε ανοσοποίηση των στενών επαφών επιβεβαιωμένων ασθενών με ευλογιά των πιθήκων.

Τζο Μπάιντεν: Ολοι πρέπει να ανησυχούμε

Χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαίντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν ποια εμβόλια μπορεί να είναι διαθέσιμα για την προστασία των ανθρώπων από την ευλογιά των πιθήκων, λέγοντας ότι «όλοι» πρέπει να ανησυχούν καθώς τα κρούσματα εξακολουθούν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο.

«Δεν μου έχουν πει ακόμη ποιο είναι το επίπεδο έκθεσης, αλλά είναι κάτι για το οποίο όλοι θα πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε ο Μπάιντεν  από τη Νότια Κορέα λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία για τη σύνοδο κορυφής Quad και πρόσθεσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να προσδιοριστεί ποιο εμβόλιο θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό.

Διαβάστε επίσης

«Ευλογιά των Πιθήκων» – ΕΟΔΥ: Δεν ανιχνεύθηκε ο ιός σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα

Μπουρλά: Αυτή τη στιγμή δεν ανησυχούμε ότι η «Ευλογιά των Πιθήκων» θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο

«DIAS»: Ένα μη επεμβατικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 16:16