search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:13
MENU CLOSE

Παναγιωτόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Από τα αποθέματά μας το αμυντικό υλικό που χορηγείται στην Ουκρανία

24.05.2022 19:33
opla- oukrania65-new

Απάντηση στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία συνεχώς αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ενημέρωση ούτε για το είδος του οπλισμού ούτε για τις ποσότητες, έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα, όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».

Η δήλωση έγινε με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σχετικά με την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιώτοπουλος, «δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ που πράττουν το ίδιο».

Υπενθυμίζεται ότι στην κοινή δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται ότι «ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο. Αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το λέει το Διεθνές Δίκαιο. Έχουν επίγνωση στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών και στο Μαξίμου τι σημαίνει η εμπλοκή αυτή ή το μόνο που ενδιαφέρει είναι να γίνεται αρεστός ο Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον; Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή; Με ποιες διαδικασίες; Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ; Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;

Οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Και την ίδια στιγμή δεν εξασφαλίζονται όροι αντιμετώπισης ενδεχόμενης νέας έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (Photo)

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση στερείται μιας ολιστικής προσέγγισης και πολιτικής για την επιχειρηματικότητα, τις ΜμΕ και την οικονομία

Κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων στην Αθήνα για τα F-35

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:09