search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:49
MENU CLOSE

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Η μητέρα κρατά παράνομα το παιδί στην Ελλάδα» λέει η δικηγόρος του πατέρα (Video)

25.05.2022 19:13
arpagi_2_paidi_kifisiaj

Σε μια «επίδειξη δύναμης» μεταξύ των δύο γονιών του μικρού Ράινερ, με έπαθλο το παιδί, φαίνεται να οφείλεται η εξαφάνιση του 6χρονου από το σπίτι του στην Κηφισιά, καθώς ένας άγνωστος που φορούσε κουκούλα άρπαξε το παιδί το βράδυ της Τρίτης (25/5) ενώ ήταν με τη γιαγιά του.

«Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (25/5) ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Είναι Νορβηγός και σε διάσταση με τη μητέρα του παιδιού» συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε επίσης πως ενδεχομένως ο κουκουλοφόρος να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το παιδί και αυτό θα πρέπει να το τρομοκράτησε.

«Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί για να εξετάσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βγει εκτός Ελλάδας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Τι λέει η δικηγόρος του πατέρα

Όπως αναφέρει η δικηγόρος του «όντως χειρίστηκα τις προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις που αφορούσαν στην απαγωγή του παιδιού. Είναι υπόθεση απαγωγής τέκνου σύμφωνα με τη Σύμβαση της Χάγης».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στο newsit.gr, έχει να μιλήσει μαζί με τον πατέρα του αγοριού δύο μήνες ενώ εκκρεμεί να εκδικαστεί η υπόθεση και σε επίπεδο Άρειου Πάγου, η οποία όμως αναμένεται σε ένα με δύο χρόνια.

«Οι πρώτες αποφάσεις», σύμφωνα με την δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου, «που έχουν βγει η πρωτόδικη και η εφετειακή λένε ότι η μητέρα παρανόμως κρατεί το παιδί στην Ελλάδα».

Επιπλέον όπως αναφέρει η κα. Αδαμοπούλου «όντως δηλαδή η μητέρα έχει διαπράξει απαγωγή, αλλά το δικαστήριο δεν διατάσσει την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επειδή εκεί η ζωή του θα είναι αφόρητη. Υπάρχει μία σύμβαση της Χάγης η οποία είναι περί απαγωγής τέκνου. Σύμφωνα με αυτήν, εφόσον υπάρχει απαγωγή διατάσσεται η επιστροφή του τέκνου, εκτός εάν το δικαστήριο κρίνει ότι η επιστροφή του παιδιού στον τόπο από όπου απήχθη θα κάνει τη ζωή του αφόρητη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις που επιτρέπουν στο ελληνικό δικαστήριο να μη διατάξει την άμεση επιστροφή του παιδιού. Με την αναίρεση την οποία έχει καταθέσει ο πατέρας στον Άρειο Πάγο λέει ότι το εφετείο εφάρμοσε εσφαλμένα τη σύμβαση της Χάγης».

«Έντονη διαμάχη»

Το παιδί έμενε στο σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά και το βράδυ της απαγωγής βρισκόταν με τη γιαγιά του, ενώ ο πατέρας του έχει νορβηγική υπηκοότητα και είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας.

«Ο πατέρας έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας και είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για την επιμέλεια του παιδιού, υπάρχει προστριβή, έντονη διαμάχη. Προφανώς προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, καλό είναι να μην αποκλείουμε πιθανότητες. Η έντονη αντιπαράθεση είναι προτεραιότητα να εξεταστεί» είπε ο δικηγόρος της μητέρας στο OPEN.

Διαβάστε επίσης:

Και επίσημα τέλος η μάσκα σε σχολεία και πανεπιστήμια – Πότε θα είναι υποχρεωτική

Καιρός: Ανεβαίνει κι άλλο η θερμοκρασία – Ζέστη και υγρασία το «εκρηκτικό» κοκτέιλ

Κορωνοϊός: 4.141 κρούσματα και 493 επαναλοιμώξεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 23:39