search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:09
MENU CLOSE

Οι τιμές των καυσίμων στα νησιά και το νέο πακέτο επιδότησης

27.05.2022 06:00
VENZINI_NEW

Μπορεί οι τιμές των καυσίμων να καλπάζουν – προς τα πάνω φυσικά – και όπως όλα δείχνουν αυτό θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι, αλλά η κατανάλωση σύμφωνα με τις μετρήσεις αυξήθηκε πάνω από 20% τον Μάιο.

Η αύξηση είναι μεγαλύτερη στα νησιά όπου παρατηρείται κινητικότητα μεγαλύτερη από αυτή στα αστικά κέντρα, λόγω καλοκαιρινής προετοιμασίας των επιχειρήσεων για να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Οι τιμές, βέβαια, της βενζίνης στα νησιά, λόγω και των μεταφορικών, είναι πολύ υψηλότερες από αυτές στην Αθήνα, ή στην Θεσσαλονίκη και αυτός είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος -προεκλογικός της κυβέρνησης. Λένε λοιπόν, ότι ίσως χρειαστεί ένα πακέτο στήριξης των καταναλωτών ειδικά στα νησιά πριν η τιμή της βενζίνης φτάσει στα 3€ το λίτρο. Το πακέτο μελετάται από το οικονομικό επιτελείο, για το ποια νησιά θα αφορά, πώς θα είναι η κλίμακα επιδότησης και πώς θα δοθεί.

Βέβαια θα περιμένουν την απόφαση του πρωθυπουργού για να επισημοποιηθεί και να ανακοινωθεί στον κατάλληλο χρόνο. Ποιος θα είναι αυτός, δεν ξέρουμε. Αλλά αν συμβεί αυτό, θα είναι στα μέσα του καλοκαιριού για να το θυμάται ο πολίτης τον Οκτώβρη!

Διαβάστε επίσης:

Το σύνθημα «Ελλάς – Γαλλία, Συμμαχία» και στις επενδύσεις

Το deal του Αστέρα, ο εφοπλιστής και οι δρόμοι του… πουθενά

Ο ανασχηματισμός και οι εκλογές, …ένα τσιγάρο δρόμος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:09