search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 22:00
MENU CLOSE

Καναδάς: Αστυνομικοί σκότωσαν ένοπλο που περπατούσε με τουφέκι κοντά σε σχολεία

27.05.2022 10:27
police-line-g157895ab7_1280

Αστυνομικοί στο Τορόντο πυροβόλησαν και σκότωσαν νεαρό που βάδιζε σε δρόμο με τουφέκι στα χερια σε συνοικία όπου βρίσκονται αρκετά σχολεία το απόγευμα της Πέμπτης.

Το περιστατικό προκάλεσε πανικό με αποτέλεσμα πέντε σχολικά ιδρύματα να τεθούν προληπτικά σε αποκλεισμό, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι στη μεγαλούπολη αυτή του Καναδά.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Τορόντο, τον Τζέιμς Ρέιμερ, αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον νεαρό διότι κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες σκοτώθηκε ο νεαρός, εξηγώντας πως ακόμη διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

Νωρίτερα, μέσω Twitter, η αστυνομία του Τορόντο ανέφερε πως αστυνομικοί πυροβόλησαν και ότι ο ύποπτος, έφηβος ως εικοσάρης, τραυματίστηκε.

Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το γεγονός απέχει 130 μέτρα από δημόσιο σχολείο, που βγήκε τελευταίο από τον αποκλεισμό που αποφασίστηκε να επιβληθεί σε πέντε σχολικά ιδρύματα για περίπου δύο ώρες, ενημέρωσε η διεύθυνση εκπαίδευσης της πόλης.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε δύο ημέρες μετά τη σφαγή 19 παιδιών και δύο μελών του διδακτικού προσωπικού από βαριά οπλισμένο έφηβο σε δημοτικό σχολείο στην αμερικανική πολιτεία Τέξας.

«Ενισχύουμε την παρουσία μας στον τομέα προσωρινά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Ρέιμερ.

Ο δείκτης ανθρωποκτονιών με τη χρήση πυροβόλων όπλων στον Καναδά είναι 0,5 ανά 100.000 κατοίκους, πολύ χαμηλότερος από αυτόν των ΗΠΑ, που βρίσκεται στις 4,12, σύμφωνα με ανάλυση του 2021 από το Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Βραζιλία: Αστυνομικοί έκλεισαν άνδρα σε πορτ-μπαγκάζ μαζί με καπνογόνο – Πέθανε από ασφυξία (Video)

Βραζιλία: «Καλπάζει» ο Λούλα στις δημοσκοπήσεις – Τεράστια η διαφορά από τον Μπολσονάρου

Τέξας: Πέθανε από έμφραγμα ο άνδρας της δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό του δημοτικού σχολείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:52