search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:23
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Κάμπιες «πολιορκούν» ένα ολόκληρο χωρίο – Καταστρέφουν δέντρα, επιτέθηκαν σε ζώα, μπαίνουν σε σπίτια (Photos/Video)

27.05.2022 09:27
kambies new

Είναι περικυκλωμένοι από κάμπιες. Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται ένα ολόκληρο χωριό του Ρεθύμνου με τους κατοίκους να ζητούν… βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον εχθρό.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, την τελευταία τριετία εξελίσσεται μία απίστευτη οικολογική καταστροφή στους Κούμους Ρεθύμνου, αφού κάμπιες έχουν θέσει σε «πολιορκία» το δάσος του χωριού, καταστρέφοντας αιωνόβια δένδρα, τα οποία θυμίζουν πλέον «νεκρή φύση».

Από τον περασμένο Απρίλιο η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου, καθώς πέρα από τους δρύες και τα πρινάρια, οι κάμπιες «επιτέθηκαν» σε ελαιόδενδρα, αλλά ακόμα και στα ζώα των κατοίκων, ενώ συνεχίζοντας την καταστροφική τους πορεία φτάνουν στις αυλές των σπιτιών, απειλώντας και την δημόσια υγεία. 

«Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ορδές από κάμπιες» λένε οι κάτοικοι. «Δεν τις σταματάει τίποτα. Δεν διστάζουν να ανέβουν ακόμα και πάνω στους ανθρώπους» λένε.

Όταν πλέον εξαφανίσουν κάθε ίχνος φυλλώματος, πέφτουν στην γη σχηματίζοντας ένα «μαύρο χαλί».

Το πρόβλημα, λένε οι κάτοικοι, είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες όμως δεν έχουν παρέμβει.

Παράλληλα, οι κάμπιες απειλούν και τους κατοίκους, καθώς όσα μέτρα και να πάρουν πάντα κάποιες θα προσγειωθούν πάνω τους, προκαλώντας αλλεργίες και τρόμο στα μικρά παιδιά. 

Το μαύρο αυτό έντομο πριν μεταμορφωθεί σε πεταλούδα απειλεί και τα ζώα της περιοχής, καθώς ο καρπός από τα δένδρα που αποτελεί τροφή για πρόβατα, εξαφανίζεται με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τους κτηνοτρόφους. 

Διαβάστε επίσης

Στηβ Μιλάτος: Σοκάρει η κατάθεση της κοπέλας που τον κατηγορεί για βιασμό – «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει» λέει ο δικηγόρος της

Κίνηση τώρα: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Στο «κόκκινο» αρκετοί δρόμοι της Αττικής (live χάρτης)

Μωβ μέδουσες: Αναμένεται να κατακλίσουν τις θάλασσες του Ιονίου – Που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 17:20