search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:18
MENU CLOSE

Τελικός Champions League: Η μεγάλη νύχτα του Κουρτουά και τα «καρφιά» του Κλοπ (Videos)

29.05.2022 14:28
courtois

Μπορεί να ήταν ο Βινίσιους ο ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης που πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης αλλά ο MVP του μεγάλου τελικού με την Λίβερπουλ ήταν μάλλον ο τερματοφύλακας της ισπανικής ομάδας.

Ο Τιμπό Κουρτουά υπήρξε ένας από τους βασικούς υπαίτιους που η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παρά το γεγονός ότι είχε 23 τελικές έναντι τριών της Ρεάλ. Από αυτές τις 23, οι εννιά δεν κατέληξαν γκολ εξαιτίας του Βέλγου τερματοφύλακα.

Οι εννιά αποκρούσεις που είχε στο παιχνίδι ο τερματοφύλακας της Ρεάλ τον κάνουν ξεκάθαρα το πρόσωπο του αγώνα. «Χρειαζόμουν αυτή τη νίκη. Για την καριέρα μου και όλη τη σκληρή δουλειά μου. Ήθελα να σεβαστούν το όνομά μου, γιατί δεν νομίζω ότι έχω τον σεβασμό που μου αξίζει. Ειδικά στην Αγγλία. Είδα πολλή κριτική ακόμα και μετά από μία εξαιρετική χρονιά, είδα πολλούς να λένε ότι δεν είμαι αρκετά καλός, κλπ. Εδειξα την αξία μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Βέλγος τερματοφύλακας.

Ο προπονητης της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ πάντως πέταξε την μπηχτή του για την νίκη της Ρεάλ λέγοντας πως κάτι δείχνει όταν μια ομάδα έχει σαν καλύτερο παίκτη της τον τερματοφύλακά της…

«Δεν είναι κάτι το εκπληκτικό, είναι ένα φυσιολογικό ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα. Είχαμε πολλά περισσότερα σουτ και σουτ εντός εστίας, όμως το πιο σημαντικό στατιστικό είναι με το μέρος της Ρεάλ. Πέτυχαν ένα γκολ και εμείς δεν το κάναμε, αυτή είναι η ευκολότερη εξήγηση στον κόσμο του ποδοσφαίρου, όμως το σεβόμαστε αυτό. Όταν ένας τερματοφύλακας είναι MVP, κάτι συμβαίνει λάθος στην άλλη ομάδα. Ο Κουρτουά έκανε τρεις εκπληκτικές επεμβάσεις όμως θα προτιμούσα να είχα περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός.

Διαβάστε επίσης:

Τελικός Champions League: Άγρια επεισόδια στο Παρίσι – Έρευνα για τα όσα έγιναν ζητάει η Λίβερπουλ (Videos)

Τελικός Champions League: Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-1 – Η «Βασίλισσα» πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά! (Photo | Video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Εύκολη πρόκριση στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:15