search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Τσίπρας σε Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ»

29.05.2022 17:29
Tsipras-SYRIZA_new

Τσίπρας σε Πολάκη: «Δεν εκπροσωπείς εσύ τα 172.000 μέλη του κόμματος, ο εκφραστής των απόψεών μου είμαι εγώ»

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πλέον είναι σε εξέλιξη οι ψηφοφορίες επί της πρότασης Τσίπρα για Γραμματέα (Ράνια Σβίγκου), Αναπληρωτή Γραμματέα (Γιώργος Βασιλειάδης) και Πολιτική Γραμματεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε 38 πρόσωπα για το όργανο της Πολιτικής Γραμματείας, στο οποίο επιπρόσθετα συμμετέχουν ex officio o πρόεδρος και οι δύο Γραμματείς. Επιπλέον κατατέθηκαν ακόμη 4 υποψηφιότητες από την πλευρά της Ομπρέλας και συγκεκριμένα οι: Νίκος Φίλης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα η κάλπη για τους Γραμματείς θα είναι «πακέτο», δηλαδή δεν θα στηθούν δύο κάλπες, διαφορετική για κάθε πρόσωπο. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στηρίχθηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία, απέναντι στην πρόταση που έκανε ο Στέλιος Παππάς να στηθούν δύο κάλπες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που πήραν το λόγο, ο Παύλος Πολάκης τάχθηκε κατά της υποψηφιότητας της Ράνιας Σβίγκου (εκφράζοντας ένα ευρύτερο κλίμα μερίδας προεδρικών στελεχών της Κίνησης Μελών), με το επιχείρημα ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν στήριξε τη διεύρυνση. Από την πλευρά της Ομπρέλας, ο Θοδωρής Δρίτσας μίλησε για μη συνθετική πρόταση, με συνεργάτες του προέδρου να εκτιμούν ότι στο επιχείρημα αυτό αποτυπώνεται η αμηχανία της τάσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τσίπρας δίνοντας αυστηρή απάντηση καταρχάς στον Παύλο Πολάκη ότι «δεν είσαι εσύ ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών», αλλά «τα εκπροσωπούν ο καθένας και καθεμία από μας» και είπε επίσης πως ο εκφραστής των απόψεων και των προτάσεών μου είμαι μόνο εγώ». Επίσης στρεφόμενος και προς τον Θοδωρή Δρίτσα ότι «εγώ έκανα μια προφανώς συνθετική πρόταση διότι η Ράνια Σβίγκου προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία και σήμερα αντί να δω χαρούμενα πρόσωπα βλέπω πρόσωπα θλιμμένα».

Στο μεταξύ στελέχη της Ομπρέλας, σημειώνουν ότι καταρχάς η αποτίμηση για το πρόσωπο της Γραμματέως είναι θετική, αν και θα προτιμούσαν να μην υπάρχει αιφνιδιασμός, αλλά να έχει προηγηθεί διαβούλευση. Επιπλέον τονίζουν ότι η πρόταση είναι σε θετική κατεύθυνση και αντιμετωπίζεται καλή τη πίστη.

Από εκεί και πέρα τηρούν μια στάση αναμονής για το πώς θα προχωρήσει στην πράξη η πρόταση Τσίπρα, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν τραύματα και λάθος διαφοροποιήσεις, για το ποιος θέλει τη διεύρυνση, ποιος είναι προεδρικός, κ.λπ.

Τέλος, σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πάει καλά όταν θα επιλέγει τα πιο ικανά πρόσωπα, οι άνθρωποι που μπορούν να κάνουν την πιο καλή δουλειά.

Η γραμμή προς τα μέλη της τάσης για την ψηφοφορία επί των δύο γραμματέων είναι κατά συνείδηση.

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Επεκτάθηκε κατά 10 χιλιόμετρα ο φράχτης στα σύνορα

Τζορτζ Τσούνης: Το backpack, οι δραχμές, ο όρκος στον πατέρα του και το ελληνικό φιλότιμο (Video)

Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον της οικονομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:16