search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:25
MENU CLOSE

Λαοθάλασσα στο γήπεδο του Πανιωνίου για το αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Μητροπάνο (photos)

31.05.2022 11:59
mitropanos_kentriki

Πραγματική λαοθάλασσα κατέκλυσε χθες το γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για τη συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ σε συνεργασία με την οικογένειά του για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή.

Ήταν εκεί οι κόρες του Δημήτρη Μητροπάνου, Αναστασία και Μυρσίνη, καθώς και η σύζυγός του Βένια, δίπλα στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος σε δήλωσή του λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ανέφερε:

«Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης».

Ο Παντελής Θαλασσινός, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Πέγκυ Ζήνα, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Γιώργος Σαμπάνης ερμήνευσαν 45 τραγούδια που επιλέχθηκαν από τις δεκάδες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου τα οποία εκτέλεσε η ορχήστρα του, και συγκεκριμένα οι:

Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί) και Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν), καθώς και τον στενό συνεργάτη του Μητροπάνου, Δημήτρη Ευαγγελάτο, που είχε την ηχοληψία.

Από την βραδιά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι δικές του αυθεντικές ερμηνείεας, κι έτσι η συναυλία άνοιξε με το «Άκου» σε στίχους/μουσική Τάκη Μουσαφίρη, και έκλεισε με το συγκλονιστικό «Αλίμονο» λίγο πριν η ομάδα των ερμηνευτών ανέβουν στην σκηνή για να τραγουδήσουν όλοι μαζί τη «Ρόζα».

Συγκινητικά λόγια στην «αποφώνηση» επιφύλαξαν τόσο ο παρουσιαστής της βραδιάς Ιεροκλής Μιχαηλίδης, όσο και ο Οδυσσέας Ιωάννου ο οποίος σημείωσε ότι οι δημιουργοί όταν φτιάχνουν ένα καλό τραγούδι και σκέφτονται ποιος θα το πει ακόμη και σήμερα, 10 χρόνια μετά την απώλειά του, πρώτος στη σκέψη τους έρχεται ο Δημήτρης Μητροπάνος.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους από αύριο – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

Συνταγογράφηση ανασφάλιστων: Όλη η απόφαση για φάρμακα και εξετάσεις – Ποιοι εξαιρούνται

Γκάγκα για εμβόλιο κορωνοϊού: Αναμνηστική δόση για όλους το φθινόπωρο (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 21:16