search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:41
MENU CLOSE

Άμπερ Χερντ: Πώς θα πληρώσει την αποζημίωση στον Τζόνι Ντεπ – Η περιουσία της και τα σενάρια πτώχευσης

02.06.2022 16:02
heard_new

Ο Τζόνι Ντεπ ήταν ο μεγάλος νικητής της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του, Άμπερ Χερντ, με τους ενόρκους να χαρακτηρίζουν «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς» της ηθοποιού και να την κρίνουν ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση.

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του, για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στην Washington Post. H Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους.

Μάλιστα, η Χερντ καλείται να καταβάλλει 10,35 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στον διάσημο «πειρατή της Καραϊβικής», με πολλούς να αναρωτιούνται αν η ηθοποιός του «Aquaman» θα μπορέσει να πληρώσει αυτό το ποσό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, η 36χρονη σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό σε ποια νομική βάση θα τη στηρίξει, καθώς η νομική της ομάδα θα πρέπει να αποδείξει ότι έγιναν λάθη κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η περιουσία της Χερντ

Αν και η περιουσία της δεν είναι γνωστή, η Άμπερ Χερντ έχει κερδίσει εκατομμύρια δολάρια για τη δουλειά της στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, όπως το «Aquaman» και το «Aquaman 2».

Επιπλέον, είχε λάβει διακανονισμό, ύψους 7 εκατ. δολαρίων από τον Ντεπ μετά το διαζύγιό τους το 2016, το οποίο δεσμεύτηκε να δωρίσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στη διάρκεια της δίκης, η Χερντ υποστήριξε ότι δεν είχε ακόμη εκπληρώσει την υπόσχεσή της λόγω της αγωγής του Ντεπ. Ωστόσο, μαρτυρία κατά τη διάρκεια της δίκης υποδηλώνει ότι η καριέρα της Χερντ έχει «παγώσει» λόγω της δικαστικής μάχης με τον Ντεπ.

«Οπωσδήποτε θα κάνει έφεση»

Η Άμπερ Χερντ «δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης», όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της, Ιλέιν Μπρέντεχοφτ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Today Show», είπε πως «το βάρος της απόδειξης ήταν πιο εύκολο για τον Τζόνι Ντεπ στην Αμερική. Και το δικαστήριο βρήκε εκεί – και δεν μας επετράπη να το πούμε αυτό στους ενόρκους – αλλά το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κ. Ντεπ είχε διαπράξει τουλάχιστον 12 πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας κατά της Άμπερ».

Όταν ρωτήθηκε εάν η ηθοποιός του «Aquaman» θα μπορούσε να πληρώσει τα 10,35 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση στον Ντεπ, απάντησε πως «ω, όχι, απολύτως όχι».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι η Χερντ θα ασκήσει έφεση.  «Ω, οπωσδήποτε θα κάνει έφεση και έχει εξαιρετικούς λόγους για αυτό», τόνισε. 

Τι γίνεται αν δεν μπορέσει να πληρώσει

Εάν η Χερντ αποφασίσει να μην ασκήσει έφεση, αλλά δεν έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει, θα μπορούσε να καταλήξει σε δέσμευση των τρεχόντων αλλά και μελλοντικών απολαβών της, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες.

«Το ερώτημα είναι αν πει, “Κοιτάξτε, δεν τα έχω. Μπορείτε να ψάξετε στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς”, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για πράγματα όπως το να κατασχέσουμε τους μισθούς της», δήλωσε η νομική συνεργάτιδα του CBS News, Τζέσικα Λέβινσον.

Η Χερντ έχει επίσης τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση πτώχευσης, η οποία θα εξαλείψει τα 10 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση, πρόσθεσε. Αλλά θα εξακολουθούσε να πρέπει να πληρώσει τα 350.000 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Γιατί η Αθήνα υποκύπτει στις πιέσεις του Βερολίνου

Αγόρασε μεταχειρισμένο καναπέ και βρήκε… θησαυρό – Τελικά τον επέστρεψε (video)

Πέθανε ο Ροντρίγκες Ορεχουέλα – «Βαρώνος» της κόκας, νέμεση του Εσκομπάρ με το παρατσούκλι «σκακιστής» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 22:39