search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:19
MENU CLOSE

Κιλιτσντάρογλου σε Ερντογάν: «Κάνε ένα βήμα για τα υπό κατάληψη νησιά και θα σε στηρίξουμε» (video)

02.06.2022 11:24
kilicdaroglu_new

Μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων από τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σειρά είχε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Τούρκο πρόεδρο, σχετικά με την «αύξηση της πίεσης» στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του την Τετάρτη (1/6) στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στον Κιλιτσντάρογλου απευθύνοντάς του ερωτήματα. Όπως μετέδωσε στον ΣΚΑΪ ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος ρώτησε τον επικεφαλής των κεμαλιστών «στις προσπάθειες της Τουρκίας να δημιουργήσει μόνιμες οικονομικές ζώνες στη συνοριακή γραμμή σε Μεσόγειο και Αιγαίο, είσαι με την Τουρκία ή όχι;».

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την πίεση σε Μεσόγειο και Αιγαίο. Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται βγάζοντας το πλοίο και μετά αποσύροντάς το να λες: “μακάρι να με καλέσει ο Μπάιντεν”. Αν έχεις ψυχή κάνε ένα βήμα για τα νησιά τα οποία καταλήφθηκαν και για τα στρατιωτικοποιημένα νησιά. Θα σε στηρίξουμε».

Διαβάστε επίσης:

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ιορδανίας ο Ν. Δένδιας

Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Καραμανλή – Όλο το παρασκήνιο

Belharra: Στα «σκαριά» η πρώτη ελληνική φρεγάτα – Εικόνες από το ναυπηγείο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50