Χαλκιδική: Ανατροπή με τον βιασμό σε παραλία - «Αθώος» λόγω DNA ο κρατούμενος - Ο νέος ύποπτος και τα λάθη της αστυνομίας (video)
Ανατροπή στην υπόθεση βιασμού της 22χρονης σε ερημική παραλία στη Χαλκιδική, καθώς ο 57χρονος που αρχικά κατηγορήθηκε, προκύπτει ότι δεν βρισκόταν στο σημείο ενώ παράλληλα δεν βρέθηκε δικό του DNA στο θύμα.
Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από τις εξετάσεις DNA δεν προκύπτει ότι ο 57χρονος κατάδικος ήταν αυτός που επιτέθηκε στην κοπέλα.
Βοσκός ο βασικός ύποπτος
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στο κάδρο των υπόπτων έχει μπει ένας βοσκός, του οποίου το μαντρί βρίσκεται δίπλα στο σημείο όπου η άτυχη κοπέλα βιάστηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω άνδρας έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον 57χρονο κατάδικο που συνελήφθη για την υπόθεση.
Ο εν λόγω κτηνοτρόφος-βοσκός δουλεύει σε μαντρί της περιοχής και από τη μέρα που τελέστηκε ο βιασμός εξαφανίστηκε από την περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του voria, τα γενετικά στοιχεία του επίσης έχουν σταλεί για εξέταση στο εργαστήριο της Αθήνας.
Στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε η ποινικολόγος, Ανθούλα Ανάσογλου: «
Νομίζω ότι η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πρόχειρα στο αρμόδιο ΑΤ στη Χαλκιδική, αυτό είναι το πιο ευγενικό που μπορώ να πω. Η ιατροδικαστική είναι ξεκάθαρη για τον βιασμό και τις σωματικές βλάβες που υπέστη η κοπέλα. Το κορίτσι ήταν ψυχολογικά ανέτοιμο να δώσει κατάθεση χωρίς σύμπραξη ειδικών. Η κοπέλα έδωσε τα στοιχεία, συνελήφθη κάποιο άτομο και έγινε μια αναγνώριση, στην οποία η κοπέλα είπε ότι ήταν 90% σίγουρη. Το λάθος είναι της αστυνομίας ήταν ότι στην κοντινή περιοχή υπήρχαν 2 ύποπτοι. Ο ένας που συνελήφθη, εκτελούσε εργασίες. Υπήρχε, όμως, και ένας βοσκός για τον οποίο έχω ακούσει ότι έχουν υπάρξει σχετικές καταγγελίες και στο παρελθόν», σημείωσε η κ. Ανάσογλου.
«Το DNA με το οποίο έγινε η ταυτοποίηση για τον βοσκό από ό,τι πληροφορούμαι το πήραν από κλινοσκεπάσματά του. Σε όλο αυτό το διάστημα που υπήρχε λάθος ύποπτος στο κάδρο, ο βοσκός έφυγε από την περιοχή, μάθαμε ότι διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, και μπορεί τώρα να έχει περάσει τα σύνορα, ή οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε η ίδια.
Τι έδειξε η ιατροδικαστική
Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πέρα από την επιβεβαίωση του βιασμού, έδειξε ότι η κοπέλα ότι έφερε εκδορές στα πόδια αλλά και εκχυμώσεις στο πρόσωπο, καθώς και τραυματισμένα χείλη.
H 22χρονη δέχθηκε πισώπλατη επίθεση, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία και ετοιμαζόταν να μπει στη θάλασσα.
Διαβάστε επίσης:
ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test
Καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη και ισχυροί βοριάδες – Πού αναμένονται καταιγίδες (Video)
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ (Video)