search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:31
MENU CLOSE

Αιχμές Ερντογάν κατά Ελλάδας: «Εκεί δρουν ανεξέλεγκτα τρομοκρατικές οργανώσεις»

04.06.2022 21:58
erdogan new

Αιχμές κατά του ΝΑΤΟ και της Ελλάδας εμπεριείχε η ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν, σε συγκέντρωση του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα.

«H Ελλάδα επιτρέπει στο έδαφός της την ίδρυση αμερικανικών βάσεων την ώρα που οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτα και πάλι στην Ελλάδα. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος», υποστήριξε, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Για τις στρατιωτικές ενέργειες στη βόρεια Συρία δήλωσε πως «διαλύσαμε τον διάδρομο τρομοκρατίας που επιχειρείται να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας» και παραδέχτηκε ότι είναι σε εξέλιξη «νέες επιχειρήσεις στο έδαφος, στον αέρα και στη θάλασσα με όλες τις δυνάμεις σε ετοιμότητα».

«Αμερικανοί και Ρώσοι να ξέρουν ότι σε βάθος 30 χιλιομέτρων μέσα στη βόρεια Συρία είναι η περιοχή ασφαλείας μας και δεν θέλουμε πια να μας ενοχλούν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επανήλθε και στις κατηγορίες αναφορικά με τους διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί: «Μέχρι σήμερα μιλάμε πάντα στη γλώσσα του λαού μας, μεταφέραμε τους καημούς μας απευθείας στο λαο μας, δεν θα διστάσουμε να ονομάσουμε τον βάνδαλο βάνδαλο, τον προδότη προδότη και τον αλήτη αλήτη».

Νωρίτερα ο Ερντογάν κατηγόρησε τον επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιντζάρογλου «ότι όσον αφορά στην πολιτική που ακολουθείται στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο υποστηρίζει τους Έλληνες και τους συμμάχους τους».

Ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου πριν από μερικές μέρες είχε ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να σκληρύνει τη στάση του στο Αιγαίο σημειώνοντας χαρακτηριστικά «αν τολμάς κάνε ένα βήμα για τα καταληφθέντα και εξοπλισθέντα νησιά. Εμείς θα σε στηρίξουμε».

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα: «Αν γινόταν να μειωθεί, θα τον είχαμε μειώσει ήδη» (Video)

Δένδιας: «Δείχνουμε στους χάρτες τα σημεία της τουρκικής παραβατικότητας, δεν “ζωγραφίζουμε” στους χάρτες του Αιγαίου»

Μητσοτάκης στο Reuters: Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:27