search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:03
MENU CLOSE

Μέχρι τη μέση του Ατλαντικού φτάνουν ρωσικά τάνκερ για να μεταφορτώσουν πετρέλαιο

06.06.2022 20:01
Tankers_new

Όλο και πιο παράξενες μεθόδους μηχανεύονται οι Ρώσοι για να στείλουν το πετρέλαιο τους σε νέους πιο μακρινούς πελάτες μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι μεταφόρτωση από πλοίο σε πλοίο στη μέση του Ατλαντικού.

Το τάνκερ Zhen I της Aframax μεταφόρτωσε ρωσικό αργό στο σουπερτάνκερ Lauren II περίπου 500 χιλιόμετρα δυτικά των πορτογαλικών νήσων Μαδέρα. Η μεταφόρτωση έλαβε χώρα στις 26 με 27 Μαϊου.

Η μεταφόρτωση αργού σε μεγαλύτερα πλοία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου σύνηθες είναι η τοποθεσία στην οποία συνέβη. Οι περισσότερες μεταφορτώσεις λαμβάνουν χώρα σε προφυλαγμένα ύδατα, όπου η πιθανότητα εκροής πετρελαίου είναι εξαιρετικά μειωμένη. Ρωσικό αργό έχει μεταφορτωθεί σε μεγαλύτερα πλοία στο Σκο στη Δανία, στη Δυτική Μεσόγειο έξω από την ισπανική Θέουτα και ακόμα και στο Ρότερνταμ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αυτή είναι η πρώτη μεταφόρτωση στην ανοιχτή θάλασσα.

To Zhen I έχει πλέον επιστρέψει στη Βαλτική Θάλασσα, όπου θα φορτώσει ρωσικό αργό από το ρωσικό Πρίμορσκ στα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με έγγραφα που έχει δει το Bloomberg. Το Lauren II πλέει στα μέσα του Ατλαντικού, πιθανότατα περιμένοντας τη μεταφορά κάποιου άλλου φορτίου. Ένα πλοίο τόσο μεγάλο όσο το Lauren II μπορεί να μεταφέρει τριπλάσιο φορτίο από αυτό του Zhen I. Τούτο το καθιστά μια πολύ πιο οικονομική επιλογή για τη μεταφορά αργού πετρελαίου σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Οι κυρώσεις στο ρωσικό αργό έχουν αναγκάσει κάποια μεγάλα ευρωπαϊκά διυλιστήρια να μεταφέρουν μεγαλύτερα φορτία σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις για την παράδοσή τους στους αγοραστές, κυρίως στην Ινδία.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ – Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ξεκινούν οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Συντάξεις Ιουλίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Μέτρα στήριξης νοικοκυριών: Φορολογικά έσοδα και τουρισμός θα καθορίσουν τη διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42