search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:10
MENU CLOSE

Η viral φωτογραφία της Valerie, μιας 16χρονης Ουκρανής που ποζάρει στα συντρίμμια του σχολείου της

07.06.2022 17:13
valerie-new

Κόκκινο, με βαθιά λαιμόκοψη και γεμάτη φούστα. Αυτό είναι το φόρεμα που θα φορούσε στον χορό της αποφοίτησής της η Valerie, μια 16χρονη Ουκρανή.

Ωστόσο, το σχολείο του, το οποίο βρισκόταν στο Χάρκοβο, καταστράφηκε από ρωσικούς βομβαρδισμούς. H θεία του κοριτσιού, Anna Episheva, αποφάσισε να πει την ιστορία της στο προφίλ της στο Facebook, με την ανάρτησή της και κυρίως την φωτογραφία να γίνονται viral.

Η γυναίκα δημοσίευσε μια φωτογραφία του κοριτσιού όπου είναι έτοιμη για το πάρτι αποφοίτησης. Το φόρεμα είναι πολυτελές αλλά η θλιμμένη έκφραση της κοπέλας συνοδεύει το ζοφερό θέαμα πίσω της. Από το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε ελάχιστα μένουν όρθια: το ταβάνι έχει καταστραφεί εντελώς από τις εκρήξεις, δεν υπάρχει ίχνος από πόρτες, τα κόκκινα τούβλα των τοίχων είναι εκτεθειμένα και θρυμματισμένα, το έδαφος είναι καλυμμένο από μπάζα. Το κορίτσι ξεχωρίζει στο κέντρο της εικόνας, κατακόκκινη σαν πληγή που δεν επουλώνεται.

«Είχαν σχεδιάσει το πάρτι αποφοίτησης, είχαν αγοράσει τα ρούχα και ανυπομονούσαν για τη μεγάλη μέρα… Μετά έφτασαν οι Ρώσοι – γράφει η θεία της -. Το σχολείο της Valerie χτυπήθηκε άμεσα και καταστράφηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2022 (τρεις ημέρες μετά την εισβολή). Σήμερα είναι μπροστά σε ό,τι έχει απομείνει από το σχολείο της και τα σχέδια αποφοίτησής της. Σε ευχαριστώ, αγαπητή μου Valerie, που είσαι δυνατή και θαρραλέα, τόσο περήφανη για σένα και σε αγαπώ τόσο πολύ. Δόξα στην Ουκρανία!».

Διαβάστε επίσης:

EΕ: Κόλαφος για την Τουρκία η έκθεση του ΕΚ – Καταδικάζει την προκλητικότητα κατά Ελλάδας και Κύπρου

Η Σουηδία απέφυγε την πολιτική κρίση χάρη σε μια πρώην μαχήτρια από το Κουρδιστάν

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Στη δημοσιότητα φωτογραφία της κόρης τους Λίλιμπετ Νταϊάνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:09