search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:42
MENU CLOSE

Το workout 10′ που καίει θερμίδες και ενδυναμώνει

07.06.2022 23:13
gymnastiki-new

Αρκούν μόλις δέκα λεπτά από το χρόνο σας για να γυμναστείτε επαρκώς και αποτελεσματικά όταν η μέρα σας είναι πολυάσχολη και δεν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας. H personal trainer Σοφία Περδίκη προτείνει ένα αποτελεσματικό workout διάρκειας μόλις δέκα λεπτών

Οι ειδικοί συνιστούν τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης σωματική δραστηριότητα πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα. Αλλά το να βρείτε 30 λεπτά την ημέρα για άσκηση σε μια πολυάσχολη ζωή μπορεί να είναι δύσκολο.

Η σωματική δραστηριότητα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Η άσκηση ενισχύει τα οστά και το μυικό σύστημα, μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων ασθενειών, ενώ βελτιώνει την ψυχική υγεία και τη διάθεση. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο υγιείς.

Πάρε 10´

Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης: Πάρτε 10′. Η λήψη τουλάχιστον 10 λεπτών συνεχούς μέτριας δραστηριότητας τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να προσφέρει αρκετά οφέλη για την υγεία όπως με τα 30 λεπτά συνεχούς άσκησης. Ακολουθούν ορισμένες δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα 10 λεπτά.

10 λεπτά Cardio

Cardio, συντομογραφία για την καρδιαγγειακή άσκηση, είναι κάθε κίνηση που αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό και την κυκλοφορία του αίματος. Οποιαδήποτε μορφή cardio καίει θερμίδες.

Χρησιμοποιήστε 10 λεπτά από την ώρα του μεσημεριανού σας γεύματος για να κάνετε έναν γρήγορο περίπατο.

Ανεβοκατεβαίνετε τις σκάλες στη δουλειά για 10 λεπτά.

Διώξτε λίγο από το άγχος της ημέρας κάνοντας jumping jacks ή σχοινάκι με την αγαπημένη σας μουσική για 10 λεπτά (περίπου τρία τραγούδια).

10 Λεπτά Προπόνησης Ενδυνάμωσης

Δεν χρειάζεστε συνδρομή στο γυμναστήριο για να αρχίσετε να δυναμώνετε. Υπάρχουν τρόποι εκγύμνασης στο σπίτι ή στο πάρκο.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με 10 λεπτά ασκήσεις ενδυνάμωσης, ακολουθεί ενα εύκολο κ απλό πρόγραμμα.

Βάλτε την τηλεόραση να παίζει, και κάντε το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής! Δεν θα καταλάβετε πως θα περάσει η ώρα.

Εάν είστε σε ένα μεγάλο τηλεφώνημα (χωρίς να πρέπει να μιλάτε), κάντε 10 λεπτά το πρόγραμμα ενδυνάμωσης και δεν θα πιστέψετε πόσο θα σας βοηθήσει.

1 λεπτό η κάθε άσκηση χωρίς διάλειμμα (ένας κύκλος).

Αφού ολοκληρώσουμε όλες τις ασκήσεις κάνουμε 1 λεπτό διάλειμμα και ακόμη ένα κύκλο!

Διαβάστε επίσης:

Βουβωνοκήλη: 10 φορές συχνότερη στα αγόρια – Πώς αντιμετωπίζεται

Κορωνοϊός: Πάνω από 5.500 νέα κρούσματα και 19 νεκροί

Το θαλασσινό που μειώνει τη φλεγμονή και δεν αφήνει το μυαλό να… γεράσει!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:36