search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:59
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις χθεσινές πλημμύρες

15.06.2022 15:28
kakokairia_new

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι χθεσινές εικόνες με τους πλημμυρισμένους δρόμους στη Θεσσαλονίκη μετά την έντονη νεροποντή.

Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Αθηνά Κωνσταντινίδου να παραγγείλει έρευνα από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Το αδίκημα που θα ερευνηθεί είναι αυτό της πλημμύρας από αμέλεια, πράξη που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική έρευνα θα επικεντρωθεί σε τυχόν παραλείψεις που συνδέονται με την ανεπαρκή συντήρηση φρεατίων και υδρορροών, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης συνοδεία χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων, πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα στη συμπρωτεύουσα, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δημιουργώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και ακινητοποιώντας δεκάδες οχήματα σε υπόγειες διαβάσεις και κεντρικούς δρόμους, με τους οδηγούς τους να εγκλωβίζονται επί ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική δέχθηκε συνολικά 470 κλήσεις, με τα συνεργεία της Υπηρεσίας να προχωρούν σε 40 αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν: Αν η Ελλάδα επιμείνει να τα βάζει μαζί μας, θα πάθει ό,τι και στο παρελθόν (Video)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 6 Ιουλίου η επόμενη δικάσιμος – Να βγει από τη φυλακή ζήτησε ο Λαγός- Η αντίδραση της εισαγγελέως

Μάνος Χατζιδάκις: Ένας αντιεξουσιαστής που αγαπούσε με πάθος τους κυνηγημένους (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 03:01