search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:10
MENU CLOSE

Hotel Hassler: Το ξενοδοχείο-θρύλος της Ρώμης που έμεινε η Όντρεϊ Χέπμπουρν και ο Γκρέγκορι Πεκ (photos)

17.06.2022 16:15
hotel_hassler_new
credit: tommypicone.com

Σε μία από τις σουίτες έμενε η θρυλική Όντρεϊ Χέπμπουρν όταν βρισκόταν στη Ρώμη και μόνο γι’ αυτό το ξενοδοχείο «Hotel Hassler» είναι από τα σημεία αναφοράς στην Αιώνια Πόλη μέχρι σήμερα.

credit: tommypicone.com

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1893 και οι ιδιοκτήτες, όπως και το προσωπικό φροντίζουν να διατηρούν την αίγλη του μέχρι τις μέρες μας.

Οι τελευταίες πινελιές έχουν την υπογραφή του Ρομπέρτο Γουίρθ, ο οποίος συνέχισε την οικογενειακή παράδοση στον χώρο της φιλοξενίας, ως εκπρόσωπος της πέμπτης γενιάς, μέχρι που έφυγε από την ζωή πριν από λίγες μέρες.

credit: tommypicone.com

Το ξενοδοχείο Hassler προσφέρει εντυπωσιακή θέα, κάτι που αποτελεί και το «σήμα κατατεθέν» για όσους έχουν προορισμό την Ρώμη.

Από την ταράτσα του ξενοδοχείου ο επισκέπτης βλέπει το Βατικανό,  το Πάνθεο και τα Ισπανικά Σκαλιά και γι’ αυτό είναι εύκολο να καταλάβει γιατί ανάμεσα στους διάσημους πελάτες του είναι η Όντρεϊ Χέπμπουρν, ο Γκρέγκορι Πεκ, ο Φρανκ Σινάτρα, αλλά και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Τζορτζ Κλούνι και ο Τομ Κρουζ.

credit: tommypicone.com

Ο ρεπόρτερ της dailymail είχε την τύχη να μείνει στο δωμάτιο όπου έμενε και η Χέπμπουρν, το 1953, όταν έκανε γυρίσματα για την ταινία «Roman Holiday», με τον Γκρέγκορι Πεκ. Ήταν τότε που η Χέπμπουρν φωτογραφήθηκε στα μαρμάρινα Ισπανικά Σκαλιά με ένα παγωτό στο χέρι, στάση που προσπαθούν να μιμηθούν χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο, που έχουν δει την περίφημη εικόνα.

Η πολυτελής ξύλινη επένδυση, οι κρεμ καναπέδες και τα μάλλινα χαλιά αντανακλούν τη διαχρονική αξία της ιταλικής φινέτσας, που συμπληρώνεται με λεπτομέρειες όπως ένα τηλεσκόπιο στημένο σε τρίποδο, με το οποίο μπορείς να θαυμάσεις τη Ρώμη από ψηλά.

credit: tommypicone.com

Η όμορφη βεράντα κατά μήκος του δωματίου όπου έμενε η Χέπμπουρν προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσεις τον καφέ με θέα τις χαρακτηριστικές στέγες της Αιώνιας Πόλης.

Το ξενοδοχείο είναι διάσημο για τα κοκτέιλ που προσφέρει. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έλεγε ότι το κοκτέιλ Bellini του Hassler είναι το καλύτερο που είχε δοκιμάσει και το δείπνο στον κήπο με τον εξαιρετικά φροντισμένο φωτισμό είναι μια αξέχαστη εμπειρία, που ξεπερνά την γαστρονομική απόλαυση.

credit: tommypicone.com

Έξω από το ξενοδοχείο βρίσκεται η πλατεία απ’ όπου ξεκινά ο πιο μοδάτος δρόμος, η Via Condotti, όπου ξεχωρίζουν οι βιτρίνες των Valentino, Prada και Bulgari, αλλά και ξεχωριστά καφέ, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το Caffe Greco, στέκι του λόρδου Βύρωνα.

Όταν ο επισκέπτης λέει «arrivederci» στη Ρώμη, μπορεί να πάρει το τραίνο και σε μιάμιση ώρα να βρεθεί στο αδελφό ξενοδοχείο του Hassler, στο γοητευτικό Hotel Vannucci, που έχει το όνομα ενός σπουδαίου αναγεννησιακού ζωγράφου.

credit: tommypicone.com

Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο-μπουτίκ με τα 30 δωμάτια, βρίσκεται στην καρδιά μίας άριστα διατηρημένης μεσαιωνικής κωμόπολης, της  Τσιτά ντελα Πιέβε, στα όρια της Ούμπρια με την Τοσκάνη. Το μέρος αυτό είναι ο γενέθλιος τόπος του ζωγράφου της Αναγέννησης Πιέτρο Βανούτσι, που θεωρείται ο δάσκαλος του Ραφαήλ.

Κάποια έργα του βρίσκονται στις μικρές εκκλησίες και στα μουσεία της Τσιτά ντελα Πιέβε κι όλα είναι σε απόσταση μικρού περιπάτου από το Hotel Vannucci.

credit: tommypicone.com

Ο ωραίος κήπος του ξενοδοχείου είναι το κατάλληλο μέρος για ένα δροσερό ποτό, ενώ η πισίνα είναι διακοσμημένη με ένα σιντριβάνι με λεοντοκεφαλή.

Το ξενοδοχείο ιδρύθηκε το 1897, όταν η εκτός γάμου κόρη του βασιλιά Βιτόριο Εμανουέλε ΙΙ, Βιτόρια Σπίνολα έχτισε δύο βίλες για να φιλοξενεί πλούσιους τουρίστες. Σήμερα το ξενοδοχείο δεν απευθύνεται μόνο στους πλούσιους επισκέπτες και προσφέρει την ίδια αίσθηση πολυτέλειας στην ιταλική εξοχή.

Διαβάστε επίσης:

Οι «παράνομοι» της Μόσχας: Ποιοι είναι οι αδέξιοι κατάσκοποι του Πούτιν που μπορεί να γίνουν επικίνδυνοι

Τζούλιαν Ασάνζ: Το Λονδίνο ενέκρινε την έκδοσή του στις ΗΠΑ – «Μαύρη ημέρα για την ελευθερία του Τύπου»

Σκάνδαλο στην Κύπρο: Ανώτερος αστυνομικός αναζητούσε ροζ βίντεο διευθύντριας φυλακών με την βοήθεια βαρυποινίτη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:09