search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:43
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για επέκταση του δικαιώματος σύναψης γάμου, ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου

17.06.2022 20:28
SYRIZA_SIMA

 Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τίτλο «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πρόταση νόμου ικανοποιείται ειδικότερα το εμβληματικό και πάγιο αίτημα της επέκτασης του δικαιώματος σύναψης γάμου, ανεξάρτητα από το φύλο και τα χαρακτηριστικά φύλου, για όλα τα ζευγάρια. Η πρόταση νόμου παρέχει αδιακρίτως το δικαίωμα σε κάθε τύπου γάμο, όμως στην πράξη θα μπορεί αυτός να τελείται βασικά υπό τον τύπο του πολιτικού γάμου, ενώ υπό τον τύπο του θρησκευτικού γάμου θα μπορεί να τελείται αποκλειστικά, στην περίπτωση που ένα θρήσκευμα ή δόγμα θα τον αποδέχεται.

Το δικαίωμα στον γάμο συνεπάγεται ότι αυτομάτως τα μέρη κάθε είδους ζευγαριών, αποκτούν πλήρως τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται στους συζύγους, και ιδίως μεταξύ αυτών το δικαίωμα τεκνοθεσίας και το δικαίωμα πρόσβασης στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ανεξάρτητα από φύλο, χαρακτηριστικά και ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε και σχετικό βίντεo στο tik tok, όπου υπογράφει τη σχετική πρόταση. 

«Όταν οι νόμοι είναι παράλογοι, τότε τους αλλάζουμε. Και πολύ αργήσαμε» λέει.

«Η κυβέρνηση, αν σέβεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων και αν αποδέχεται τη διατύπωση του Ψηφίσματος της 14ης Σεπτεμβρίου 2021 (2021/2679/(RSP)) του Ευρωκοινοβουλίου, ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, τότε οφείλει να φέρει άμεσα σε συζήτηση και προς ψήφιση την πρόταση νόμου στην ολομέλεια του νομοθετικού σώματος της χώρας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Αταλάντευτη η προσήλωση της Ελλάδας στον στόχο μιας αμοιβαία αποδεκτής επίλυσης του Κυπριακού

Χαρδαλιάς από τον Άγιο Ευστράτιο: «Αδιαπέραστο τείχος οι Ένοπλες Δυνάμεις μας» 

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: «Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε που κλιμακώνουμε την ένταση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 16:42