search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:24
MENU CLOSE

Μακρόν: Ξεκινά διαδοχικές συναντήσες με τους επικεφαλής των κομμάτων

20.06.2022 23:55
makron_new

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να συναντηθεί διαδοχικά αύριο και μεθαύριο με τους επικεφαλής «των κομμάτων που σκοπεύουν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα στη Βουλή», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τίθεται το ερώτημα πώς θα ληφθούν και εφαρμοστούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τη χώρα. Αυτό είναι το νόημα αυτής της συνάντησης με τις πολιτικές δυνάμεις», ανέφεραν κύκλοι προσκείμενοι στην προεδρία.

Ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Κριστιάν Ζακόμπ αποδέχτηκε την πρόσκληση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Μακρόν δεν θα μπορεί να στηριχθεί στα άκρα, είτε την ακροδεξιά, είτε την ακροαριστερά, που θα αντιτίθενται συστηματικά σε κάθε πρόταση της κυβέρνησης» λέει η πολιτολόγος Λίζα Τομά Ντραμπουά, του ινστιτούτου Montaigne, που εδρεύει στο Παρίσι.

Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί με τις 61 έδρες περιλαμβάνονται μεταξύ των πιθανών συμμάχων και ίσως αποτελέσουν δεκανίκι για τον Γάλλο πρόεδρο στη δεύτερη θητεία του.

«Το καλό είναι ότι υπάρχουν τομείς όπου θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, από το περιβάλλον μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες. Το κακό είναι ότι ίσως να μη θέλουν να συμφωνήσουν», εκτιμά η καθηγήτρια του Sciences Po, Αναμπέλ Λεβέρ.

Ήδη χθες εμφανίστηκε η πρώτη διάσταση απόψεων στο συντηρητικό στρατόπεδο ως προς το αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμφωνία με τον συνασπισμό του Μακρόν.

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Γκουτέρες για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Σουηδία – Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις – Το σενάριο απαίτησης της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου

«Αρχιπέλαγος»: Τι ισχύει για μωβ μέδουσες, χταπόδια και καρχαρίες στις ελληνικές θάλασσες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 19:23