search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:49
MENU CLOSE

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο χωρίς δισταγμό

27.06.2022 20:18
erdogan new

Νέο μήνυμα που φανερώνει τις διαθέσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιφύλαξε ξανά προς την Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όλων των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, χωρίς δισταγμό».

Το νέο «μήνυμα» έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη, όπου είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε ότι δεν ισχυρίζεται ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας, αλλά σημείωσε ότι στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

Όπως δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στις Βρυξέλλες, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη (28-30 Ιουνίου) θα είναι «μεταμορφωτική» και θα λάβει πολλές σημαντικές αποφάσεις. Ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, θα υιοθετηθεί το νέο «Στρατηγικό Δόγμα» του ΝΑΤΟ, θα αποφασιστεί μια θεμελιώδης αλλαγή στην αποτροπή και την άμυνα της Συμμαχίας και θα συνεχιστεί η υποστήριξη στην Ουκρανία, τώρα και στο μέλλον.

«Το νέο στρατηγικό Δόγμα θα μας καθοδηγήσει σε μια εποχή στρατηγικού ανταγωνισμού», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε πως οι Σύμμαχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια τους.

Διαβάστε επίσης:

Ολλανδία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 10 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο (Videos)

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία (Videos)

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: «Σύγχυση ανάμεσα στο τι είναι ιατρική εξέταση και τι βιασμός» – Τι λέει η πρόεδρος των γυναικολόγων Γαλλίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 13:48