search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:43
MENU CLOSE

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Σήμερα θα την «χτυπήσουν» 121.000 εργαζόμενοι

01.07.2022 07:24
ergazomenoi_new

Από σήμερα τίθεται σε πιλοτική λειτουργία η ψηφιακή κάρτα εργασίας η οποία αρχικά θα αφορά 121.000 εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Στη συνέχεια θα επεκταθεί στις εταιρείες security, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στη βιομηχανία, ενώ στόχος είναι του χρόνου τέτοια εποχή να εφαρμόζεται στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Ηδη 40.368 εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων που απασχολούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ έχουν «κατεβάσει» στο κινητό τους τηλέφωνο την εφαρμογή myErgani app στην οποία περιλαμβάνεται ως επέκταση η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές με λειτουργικό σύστημα android και iOS.

Παράλληλα ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή CardScanner app που συνδέεται στο παραγωγικό ΠΣ Εργάνη.

Θα καταγράφει ωράριο, υπερωρίες, βάρδιες

Οι δύο συγκεκριμένοι κλάδοι δεν επιλέχτηκαν τυχαία αφού είναι πολλές οι καταγγελίες στους συγκεκριμένους για παράβαση του ωραρίου, αδήλωτες υπερωρίες κλπ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα δηλώνεται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμο με το πάτημα ενός κουμπιού σε εργαζομένους, εργοδότες και ελεγκτικές αρχές το ωράριο εργασίας αλλά και οι υπερωρίες, η υπερεργασία, οι βάρδιες, η τηλεργασία, τα διαλείμματα, τα ρεπό, καθώς και οι άδειες κάθε απασχολούμενου αρχικά στους δύο αυτούς κλάδους και έως το τέλος του 2023 σε όλο το φάσμα της εγχώριας επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για την εφαρμογή που έχει διατεθεί στις επιχειρήσεις που δεν έχουν σύστημα ωρομέτρησης,, η οποία «διαβάζει» την Ψηφιακή Κάρτα του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση από την εργασία, κατά παρόμοιο τρόπο με τη διαδικασία που ακολουθείτο για το «σκανάρισμα» των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ θα αποτελέσει τη βάση για την επέκταση της Ψηφιακής Κάρτας σταδιακά στο σύνολο των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας και μεγέθους. Από 1ης Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης από το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Motor Oil: Πούλησε το 50% του Alpha έναντι 41 εκατ. ευρώ

Power Pass: Ακυρώθηκαν από λάθος αιτήσεις – Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τα χρήματα (Video)

Αδήλωτα τετραγωνικά: Λήγει σήμερα η προθεσμία για διορθωτικές δηλώσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:40