search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:00
MENU CLOSE

Παξοί: Προσάραξη σκάφους σε ύφαλο – Διασώθηκαν τρεις επιβαίνοντες (videos)

04.07.2022 10:24
limeniko

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο (2/7) στους Παξούς, όταν το σκάφος «GREEN WISHPER» σημαίας Τζέρσεϋ, προσάραξε στον ύφαλο Παναγιά.

Στο σκάφος βρισκόντουσαν τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διασώθηκαν από το Λιμενικό. Οι τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα «Γαϊου» στους Παξούς.

@georgepolychroniou

Παξούς συμβαίνει τώρα…🎥 Vaggelis Chrysikopoulos

♬ original sound – George Polychroniou

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ειδικότερα, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για προσάραξη του σκάφους “GREEN WISHPER” σημαίας Τζέρσεϋ, με τρεις 3 ξένης καταγωγής επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Παξών στον ύφαλο Παναγιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος καθώς και το Ρ/Κ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Ν.Π. 12454 προς παροχή συνδρομής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Θ/Γ το οποίο είχε προσαράξει, προκαλώντας ζημιές επί του σκάφους και εισροή υδάτων.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε εκκένωση του σκάφους, με τους τρεις επιβαίνοντες να επιβιβάζονται, καλά στην υγεία τους στο Ε/Π-Α/Ψ “ΙΩΑΝΝΗΣ” Σ.Π. 327 το οποίο είχε μεταβεί στο σημείο προς παροχή βοήθειας, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής και τους μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα “ΓΑΪΟΥ” ν. Παξών.

Στο προσαραγμένο σκάφος παρατηρήθηκε κλίση λόγω της εισροής υδάτων και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα προς αποφυγή ρύπανσης, ενώ τοποθετήθηκαν ακόμα φωτεινοί σημαντήρες στη πλώρη και τη πρύμνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Παξών που διενεργεί τη προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “GREEN WISHPER” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

@georgepolychroniou Reply to @ioannismoshonas ♬ Pink Soldiers – 23

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο: «Συνεχίζει να σκοτώνει την Γαρυφαλλιά» – Το ξέσπασμα της μητέρας της

Νέο Φάληρο: Πλάκωσε στο ξύλο τη σύντροφό του και την πέταξε ημιλιπόθυμη από το αυτοκίνητο

Φωτιά στην Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Συνεχίζουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:00