search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:46
MENU CLOSE

Με τον αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ θα εναρμονιστεί ο ανώτατος αριθμός δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία 

06.07.2022 16:16
aade-new

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης εξετάζεται ο ανώτατος αριθμός των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία να εναρμονιστεί με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ και, με αυτόν τον τρόπο, να διευκολυνθεί μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Επίσης, κατατίθεται άμεσα νομοθετική διάταξη στη Βουλή, όπου τίθενται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία οι αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε, η Πολιτεία συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον κανόνα της 20ετούς παραγραφής που έθετε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, θα γίνει και ένα βήμα παραπέρα: αφενός θα ρυθμιστεί το σύνολο της διαδικασίας παραγραφής, αφετέρου δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά.

Έτσι, θα υπάρξει εναρμόνιση και με τα όσα ισχύουν στη φορολογική διοίκηση. Στόχος είναι όλα αυτά να περιληφθούν σε ενιαία διάταξη, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Στο στόχαστρο 15 κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών – Γιατί κινδυνεύουν με πρόστιμο 5.000 ευρώ

ΟΠΕΚΑ: Πότε κλείνει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Φράγκου-Μαρινάκης: Οι Ελληνες εφοπλιστές τηρούν τις κυρώσεις, δεν σπάνε το εμπάργκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:42