search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:29
MENU CLOSE

Φυλακές κορυδαλλού: Επίδειξη μόδας με «μοντέλα» κρατούμενες – «Η θηλυκότητα δεν φυλακίζεται» (Photos)

07.07.2022 14:31
epideiksi-fylakes-new

Fashion show στις γυναικείες φυλακές πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες.

To event ανάλογο του οποίου δεν έχει οργανωθεί ποτέ στη χώρα μας είχε τίτλο «Η θηλυκότητα δεν φυλακίζεται» και πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της σχεδιάστριας μόδας και απόφοιτης Νομικής Γεωργίας Χιόνη, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Γυναικών Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου.

«Είναι στο πλαίσιο του ανοίγματος που κάνει το υπουργείο μας – το άνοιγμα της φυλακής στην κοινωνία. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις γυναίκες κρατούμενες και στο κοινωνικό σύνολο. Έχουμε γύρω στις 170 γυναίκες, αλλά 20 από τα κορίτσια μας έχουν επιλεγεί κατόπιν κλήρωσης για να είναι τα μοντέλα από δύο βραβευμένες σχεδιάστριες μόδας. Είναι μέρα τους σήμερα. Νιώθω πολύ συγκινημένη, γιατί βλέπω το χαμόγελό τους, την προσμονή τους και όλη αυτή την αγωνία τους να πάνε όλα καλά – είναι οι πρωταγωνίστριες της ημέρας. Εύχομαι να γίνονται πάντα τέτοιες δράσεις. Είμαστε υπέρ των δράσεων, της απασχόλησης των γυναικών με διάφορες δραστηριότητες που οδηγούν στη σωστή επανένταξή τους» δήλωσε η ίδια στην «Espresso» που μπαίνοντας στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού παρουσίασε ένα άλλου είδους ρεπορτάζ από αυτά που έχει συνηθίσει κανείς.

Για λίγες ώρες οι κρατούμενες «ξέχασαν» πως ζουν μέσα σε κελιά, άφησαν πίσω από τα κάγκελα τον σκοτεινό κόσμο της φυλακής και θυμήθηκαν ότι η γυναίκα είναι όμορφη εντός και εκτός των τειχών και πως η γυναικεία θηλυκότητα και η ομορφιά δεν φυλακίζονται! 

Στην επίδειξη έδωσαν το «παρών» θεατές στο σόου από τον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα και τον Κώστα Βενετσάνο μέχρι τη Σοφία Νικολάου, πρώην γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, δικηγόρους και εργαζομένους του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Γυναικών, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τη λειτουργία των φυλακών.

Περιποιημένες με ωραία ρούχα και παππούτσια, κρατούμενες περπάτησαν στον ροζ διάδρομο όπου είχε στηθεί η πασαρέλα, στο προαύλιο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης. 

Υπόδικες και κατάδικες για ποινικά αδικήματα ήταν θεατές στο προαύλιο μαζί με τους επισήμους, ενώ από τα κελιά τους κρατούμενες παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

«Λόγω της αθλητικής μου δραστηριότητας ως παίκτριας του μπιτς βόλεϊ, συμμετείχα σε κάποιες δράσεις που έκανε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Κάποιες από αυτές τις δράσεις ήταν φιλικά παιχνίδια με έγκλειστες στον Κορυδαλλό. Έτσι γνώρισα τη διευθύντρια και συζήτησα μαζί της για περαιτέρω καλλιτεχνικές δράσεις. Με την ιδιότητά μου ως σχεδιάστριας μόδας, πρότεινα να διοργανώσουμε ένα σόου μόδας με μοντέλα τις ίδιες τις κρατούμενες! Η ιδέα μου έτυχε θερμής ανταπόκρισης και πήρε σάρκα και οστά με τη βοήθεια της σχεδιάστριας Αντωνίας Δημοπούλου» ανέφερε η διοργανώτρια του ντεφιλέ Γεωργία Χιόνη μιλώντας στην «Espresso».

Πηγή – Φωτογραφίες: «Espresso»

Διαβάστε επίσης:

Ευλογιά των πιθήκων: 11 κρούσματα έως τώρα στην Ελλάδα – Τρεις θάνατοι παγκοσμίως

Δίκη ψευτογιατρού: Ζήτησε από τα θύματά του να τον συγχωρήσουν – «Είσαι ψεύτης και δολοφόνος»

Καλαμάτα: 37χρονος πυροβόλησε με καραμπίνα την 29χρονη ανιψιά του – Τον αναζητά η Αστυνομία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:29