search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 05:46
MENU CLOSE

Σπύρος Μπιμπίλας: Έδωσε ένα από τα πρώτα gay φιλιά στο θέατρο – Η ανάρτηση για τη μέρα κατά της ομοφοβίας

18.05.2022 12:06
mpimpilas163_new

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας προχώρησε σε μία ξεχωριστή ανάρτηση στο Instagram, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας (17/5).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών δημοσίευσε μία φωτογραφία του 1981, που τον δείχνει να ανταλλάσσει ένα φιλί με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών».

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα gay φιλιά μεταξύ ανδρών στο ελληνικό θέατρο, ενώ η παράσταση σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μάριου ήταν το πρώτο έργο που ανέβηκε και αφορούσε την ομοφυλοφιλία.

«42 χρόνια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους. Ένα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλάδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγάλη επιτυχία.. Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδού Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντίνου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας. Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault. Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντήρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβίας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβίας αξίζει να το μνημονεύουμε… Είμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους», αναφέρει στο ποστ του ο Μπιμπίλας.

Διαβάστε επίσης:

Στέλιος Παρλιάρος: Πώς σχολίασε την ατάκα για «αδερφές» του Καπουτζίδη (Video)

Καλλιρόη Μυριαγκού: Πώς είναι και τι κάνει σήμερα η «Ματίνα Μανταρινάκη» από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» (Video)

Τζένι Γκαρθ: Ποιες σκηνές του «Beverly Hills» αρνείται να παρακολουθήσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07