search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:25
MENU CLOSE

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα – Πότε θα πληρωθεί η τρίτη δόση

07.07.2022 13:41
ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως 600 ευρώ - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια  - Media

Τέλος χρόνου, έστω και προσωρινά, για όσους πολίτες θέλουν να υποβάλλουν αίτηση για το Επίδομα Παιδιού 2022.

Και αυτό καθώς αύριο, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 στις 6 μ.μ., θα κλείσει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της τρίτης δόσης του επιδόματος.

Για όσους τώρα έχουν κάνει ήδη αίτηση όπως έχει ανακοινώσει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, όποτε και αν κατατεθεί μέχρι τις 29 Ιουλίου, θα επανυπολογιστεί το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ

Έτσι μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2021 είναι μικρότερο από εκείνο του 2020, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αντίθετα, αν το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα παιδιού, τις κατηγορίες που ανήκουν οι πολίτες ανάλογα με το εισόδημά τους και κάθε άλλο σχετικό ζήτημα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Διαβάστε επίσης:

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ξεκινά σήμερα η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Τρόπος υπολογισμού και εξόφλησης

Κοινωνικός Τουρισμός: Νέο πρόγραμμα για 25.000 συνταξιούχους – Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Latsco Family Office: Απέκτησε το 5,35% της Dimand

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:15