search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:22
MENU CLOSE

Ριζοσπαστικοποίηση μέσω… παραμυθιών – Τι λέει η ιστορία με τον «κακό λύκο» στο Χονγκ Κονγκ (Photos/Video)

07.07.2022 06:00
provata

«Πέτρα του σκανδάλου» είναι μια σειρά παραμυθιών με πρωταγωνιστές  τον κακό λύκο και τα πρόβατα, που βρίσκονται διαρκώς σε αντιπαλότητα. Πίσω από τον μύθο, κάποιοι «διάβασαν» πολιτικά μηνύματα και το θέμα έφτασε στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με την πολιτική ανάγνωση, στο παραμύθι προβάλλεται το μήνυμα ότι οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ είναι ευάλωτη μειονότητα, ενώ οι Κινέζοι που έρχονται από την ενδοχώρα είναι ψυχροί και βάρβαροι καταπιεστές. Τα πρόβατα αγωνίζονται ενάντια στον κακό λύκο που επιβουλεύεται την ασφάλειά τους, δηλαδή -σύμφωνα με την πολιτική ανάγνωση- οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ αγωνίζονται εναντίον της κινεζικής αυταρχικότητας.

Τα βιβλία με τον λύκο και τα πρόβατα εκδόθηκαν από την Γενική Ένωση Λογοθεραπευτών του Χονγκ Κονγκ, η οποία σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή κάνει αναγωγές στις σχέσεις του Χονγκ Κονγκ με το Πεκίνο, με στόχο την «διασπορά μίσους» μεταξύ των δύο πλευρών.

Την πρώτη μέρα της δίκης η εισαγγελέας Λάουρα Ένγκι ανέφερε ότι τα βιβλία χαρακτηρίζουν εχθρικές τις δύο πλευρές. «Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ παρουσιάζονται ως ευάλωτες μειονότητες, οι κινέζοι ψυχροί, αυταρχικοί και βίαιοι και η κινεζική ενδοχώρα ότι αποτελείται από συμμορίες», ανέφερε η εισαγγελέας, για να στηρίξει το κατηγορητήριο.

Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι έχουν παραδεχτεί πως στήριξαν το περιεχόμενο των παραμυθιών στην πολιτική αντιπαράθεση που άρχισε το 2019. Σε ένα από τα βιβλία, με τίτλο «Οι 12 πολεμιστές του χωριού των προβάτων», κατά την ανάγνωση της εισαγγελικής αρχής, γίνεται σαφής αναφορά στη σύλληψη 12 αντιφρονούντων στο Χονγκ Κονγκ, το 2020.

Η εισαγγελέας πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο των παραμυθιών είναι μία πρόσκληση στους κατοίκους του Χονγκ Κονγκ να πάρουν τα όπλα και να χρησιμοποιήσουν βία κατά των αρχών, ενώ με ένα από τα βιβλία εκτιμάται ότι ζητείται παρέμβαση από το εξωτερικό.

Ένα άλλο βιβλίο της σειράς, σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή, αναφέρεται σε ευθύνες των κινεζικών αρχών για την πανδημία, περιγράφοντας τους Κινέζους της ενδοχώρας ως «εγωιστές, απολίτιστους και άτομα που δεν έχουν κανόνες υγιεινής».

Οι εκδότες των βιβλίων, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο και  προφυλακίστηκαν χωρίς να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα αποφυλάκισης με εγγύηση.

Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «συνωμοσία για  την εκτύπωση, έκδοση, διανομή και αναπαραγωγή διασπαστικών εκδόσεων» και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης δύο χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Συνεχίζονται οι εικόνες χάους στα αεροδρόμια – Ακυρώσεις, πολύωρες καθυστερήσεις και τεράστιες ουρές (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Η αντιπολίτευση αντιδρά στη συνεργασία με τη Βουλγαρία – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις (Photos/Video)

Βρετανία: Κατηγορηματικά «όχι» λέει ο Τζόνσον σε παραίτηση – Φυλλοροεί η κυβέρνηση – Δεκάδες παραιτήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:19