search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:45
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή μια μέρα μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς

14.07.2022 10:59
LIGNADIS622_NEW

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος εξασφάλισε την χρηματική εγγύηση των 30.000 ευρώ που είχε οριστεί για την αποφυλάκισή του.

Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως απεφάνθη το δικαστήριο είναι ένοχος για τον βιασμό δύο ανηλίκων δεν θα περάσει ούτε μία ακόμα ημέρα μέσα στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ήδη συγκεντρώθηκε το ορισθέν ποσό της εγγύησης και γύρω στο μεσημέρι, όπως εκτιμάται, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπογραφεί το αποφυλακιστήριο και ο επί 17 μήνες προσωρινά κρατούμενος να βγει από τον Κορυδαλλό, όπου είχε μεταφερθεί από το κατάστημα κράτησης Τρίπολης τον περασμένο Φεβρουάριο ενόψει της έναρξης της δίκης του για τέσσερις βιασμούς.

Το δικαστήριο χθες μετά την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη.

Η απόφαση για αναστολή εκτέλεσης ποινής προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στα social media, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Ηλιόπουλου έκανε λόγο για «ντροπή».

Διαβάστε επίσης

Λιβαδειά: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες σε τροχαίο – Έχασαν τον έλεγχο και έπεσαν στο ποτάμι

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στον Νέο Κόσμο – Διέφυγε ο δράστης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Γραμματικός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05