search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Μπλεγμένη και σε σεξουαλικά σκάνδαλα η Uber – Εκατοντάδες καταγγελίες για κακοποιήσεις από οδηγούς (Video)

14.07.2022 19:01
uber_new
Πηγή: Pixabay

Στα δικαστήρια σέρνουν την Uber, 550 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, που υποστηρίζουν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά ή βιάστηκαν από οδηγούς της εταιρίας.

Στη μήνυση, που κατατέθηκε στο Δικαστήριο της κομητείας του Σαν Φρανσίσκο, αναφέρεται ότι οι γυναίκες «απήχθησαν, δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση, βιάστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν  από οδηγούς της UBER».

«Η σεξουαλική επίθεση είναι ένα τρομερό έγκλημα και αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα κάθε καταγγελία», δήλωσε στο  BBC εκπρόσωπος της Uber, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο σοβαρό από την ασφάλεια, γι αυτό η Uber έθεσε νέους κανόνες ασφαλείας, υιοθέτησε πολιτικές που στρέφονται γύρω από τα θύματα και ακολουθεί στάση διαφάνειας στα σοβαρά περιστατικά. Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την μήνυση, θα συνεχίσουμε να έχουμε την ασφάλεια στο επίκεντρο της δουλειάς μας».

Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν σε «πολλές πολιτείες», ενώ υπό διερεύνηση βρίσκονται ακόμα 150 υποθέσεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται οδηγοί της Uber.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των γυναικών η εταιρία γνώριζε από το 2014 ότι οδηγοί της είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς γυναικών επιβατών, αλλά προτίμησε να δώσει προτεραιότητα «στην ανάπτυξη, παρά στην ασφάλεια των επιβατών».

«Το επιχειρηματικό μοντέλο της Uber υποτίθεται ότι εστιάζεται στην ασφαλή μεταφορά των ανθρώπων, αλλά η ασφάλεια των επιβατών δεν την ανησυχούσε ποτέ- η ανάπτυξη την απασχολούσε, σε βάρος της ασφάλειας των επιβατών», δήλωσε ο Άνταμ Σλέιτερ, στέλεχος του δικηγορικού γραφείου που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τον περασμένο μήνα η Uber έδωσε στη δημοσιότητα τη δεύτερη Έκθεση Ασφάλειας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία το 2020 καταγγέλθηκαν 998 σεξουαλικές επιθέσεις, μεταξύ των οποίων 141 περιπτώσεις βιασμών.

Η Uber βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος μετά τις αποκαλύψεις ότι ακολουθούσε συστηματικά την τακτική του λόμπινγκ για να εξασφαλίζει ευνοϊκές συνθήκες διείσδυσης στις αγορές, δημιουργώντας επαφές ακόμα και με ανώτατα στελέχη κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι αποκαλύψεις αυτές σε συνδυασμό με την μήνυση για τις σεξουαλικές επιθέσεις φέρνουν την Uber σε ακόμα πιο δύσκολη θέση, αφού δημιουργείται η εικόνα ενός τοξικού εταιρικού περιβάλλοντος.

Uber εμφανίζεται μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις ως μία εταιρία που υποστηρίζει ότι οι επιβάτες είναι ασφαλείς, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς γνώριζε το πρόβλημα και το αποσιωπούσε.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Αντιδράσεις με τα «δόντια Τουρκίας» – Από φθηνή επένδυση έγινε… εφιάλτης (Video)

Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις για «γνωριμίες με γυναίκες από την Ουκρανία» – Οι λόγοι της απόφασης (photos)

Ουκρανία: Ρωσικό χτύπημα στην Βινίτσια – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48