search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:51
MENU CLOSE

Στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ – Χωρίς λεωφορεία για έξι ώρες η Θεσσαλονίκη

15.07.2022 08:09
ΟΑΣΘ: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων - Media

Σε στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 16:00 προχωρούν σήμερα Παρασκευή (15/7) οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ.

Το Συνδικάτο Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σημειώνει ότι είχαν αναστείλει τις κινητοποιήσεις τους για τις 11 και 13 Ιουλίου.

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς. Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων.

Σύμφωνα με το GRTimes η απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες των εργαζομένων θα ληφθεί στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΟΑΣΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (22/7). Έως τότε και μέχρι να ληφθούν νέες αποφάσεις από τους εργαζομένους, ξαναρχίζουν τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τον Ιούλιο.

Σύμφωνα πάντα με το GRTimes.gr, στην συνάντηση που έγινε στο ΥΠΟΜΕ, μεταξύ συνδικαλιστών του ΣΕΟΑΣΘ και του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Ξιφαρά, δεν δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου ικανοποιητικές απαντήσεις στο ανοικτό θέμα της υπογραφής ΣΣΕ και συγκεκριμένα στην, συμφωνημένη προηγούμενα, καταβολή των μη μισθολογικών δαπανών για το 2021 ( η ΣΣΕ αφορά τα έτη 2021 και 2022).

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων:

Διοίκηση: Παράνομη η στάση των εργαζομένων

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει ότι η στάση εργασίας κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων «τον δρόμο της άδικης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, που προχωρά σε στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το πράττει παρ’ ότι:

1) ρυθμίστηκε νομοθετικά το ζήτημα των επιδομάτων και
2) με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές σε Κάρυστο και Έβρο: Σε ολονύκτια επιφυλακή η Πυροσβεστική – Ποιες περιοχές είναι σήμερα στο «κόκκινο» (Video)

Λιγνάδης: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του – «Δεν του επέβαλλαν κατ΄οίκον περιορισμό, θα τον επιβάλλουμε εμείς» (Video)

Χαριλάου Τρικούπη: Επίθεση με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50