search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Απόστολος Πάνας στο topontiki.gr: «Θα συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας» 

16.07.2022 06:00
panas_new

Για τις πρόωρες εκλογές, την ακρίβεια, τις επόμενες κινήσεις του ΠΑΣΟΚ και τα μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις μιλάει στο topontiki.gr ο Απόστολος Πάνας.  

Ο βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «τώρα προσπαθεί να βάλει φρένο στα σενάρια των εκλογών ενώ ο ίδιος δημιούργησε την εκλογολογία». Όσον αφορά τα ζητήματα της ακρίβειας ο Απόστολος Πάνας κατηγορεί την κυβέρνηση πως «άφησε απροστάτευτους τους πολίτες μοιράζοντας απλά επιδόματα, τα οποία ασφαλώς και δεν αντισταθμίζουν τη δυσμενή οικονομική μας κατάσταση».  

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες αλλά και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ ο Απόστολος Πάνας απαντά: «θέλουμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας . «Να θέσουμε στο περιθώριο τις ανέφελες και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.  

Η συνέντευξη του Απόστολου Πάνα 

Σας έπεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας;  

Αν και ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει συνεχώς τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, οφείλει να παραδεχτεί πως τόσο ο ίδιος όσο και οι Υπουργοί του έβαλαν στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου την εκλογολογία, παρόλο που και γι’ αυτό ρίχνει την ευθύνη αλλού, καθώς καθημερινά ανακοίνωνε υποψηφίους. 

Αυτή τη στιγμή προσπαθεί ομολογουμένως να βάλει φρένο στην εκλογολογία που ο ίδιος δημιούργησε και αυτό είναι ένα δείγμα αναξιοπιστίας, λέγοντας μάλιστα ότι είναι εθνικά επιβεβλημένο να πορευτεί η χώρα το επόμενο κρίσιμο διάστημα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας. Οι Υπουργοί του όμως αντί να ασχολούνται με την ακρίβεια που μαστίζει τον ελληνικό λαό και τα λοιπά ζητήματα που καλείται η χώρα μας να αντιμετωπίσει, μαζεύουν ψήφους στις περιφέρειες τους. Όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί από τη πλευρά της κυβέρνησης η διαρκής αμφισημία του ίδιου του πρωθυπουργού φυσικά και δε πείθει ότι δε θα έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις. 

Οι πολίτες δυσκολεύονται πάρα πολύ εξαιτίας της ακρίβειας. Γιατί μιλάτε για ευθύνες της κυβέρνησης; 

Η Ελλάδα έχει τον 5ο χειρότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και σε μηνιαία βάση αύξησης τον δεύτερο χειρότερο. Η Κυβέρνηση ασφαλώς κι έχει ευθύνες για την όλη κατάσταση. Για παράδειγμα ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έπρεπε να έχει μειωθεί σύμφωνα με τα έσοδα, που έλαβε το κράτος, ενώ θα μπορούσε για ένα συγκεκριμένο διάστημα να υπάρξει μείωση στο φόρο στα καύσιμα και να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος. Η Κυβέρνηση άφησε απροστάτευτους τους πολίτες μοιράζοντας απλά επιδόματα, τα οποία ασφαλώς και δεν αντισταθμίζουν τη δυσμενή οικονομική μας κατάσταση, κι αυτή η ευθύνη την βαραίνει. 

Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές; Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις;  

Να αυξήσουμε την εκλογική μας δύναμή μας και να μας δώσουν οι πολίτες μεγαλύτερη επιρροή, ώστε να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους για μια πραγματικά αποτελεσματική και αξιόπιστη σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Όσον αφορά τώρα τις δημοσκοπήσεις, συνηγορούν με τη σειρά τους στο ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, για να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική στην πατρίδα και τη νέα γενιά, όπως και στο ότι η παράταξή μας επέστρεψε οριστικά και διεκδικεί να γίνει η πιο δημιουργική πολιτική δύναμη στον τόπο. 

Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία σας αγκάλιασε και στις εσωκομματικές εκλογές και στις κομματικές διεργασίες. Ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρει το κόμμα για να μην χαθεί αυτή η επαφή;  

Η επαφή μας με την κοινωνία δεν έχει και ούτε πρόκειται να χαθεί. Μας συνδέει άλλωστε το ίδιο ισχυρό αίτημα για Αλλαγή Πολιτικής. Όπως αναφέρατε κι εσείς η κοινωνία στήριξε κι αγκάλιασε τις εσωκομματικές μας διαδικασίες. Απέναντι λοιπόν σε όλους τους πολίτες οφείλουμε καθημερινά να αποδεικνύουμε πως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή ορθού λόγου, κόντρα στον ελιτισμό, στον λαϊκισμό και στη συντήρηση. Η παράταξή μας κι ιδιαίτερα έπειτα από την εκλογή του προέδρου μας του Νίκου Ανδρουλάκη έχει αναδειχθεί στο κατεξοχήν ελληνικό ανοιχτό πολιτικό χώρο, ο οποίος συνδιαλέγεται με την κοινωνία και συνδιαμορφώνει από κοινού αποφάσεις και στρατηγικές πολιτικές για ένα καλύτερο αύριο. Άρα καμιά επαφή δεν χάνεται από τη στιγμή που ο χώρος μας στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στην επαφή του με την κοινωνία. 

Ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες;  

Τα μετεκλογικά σενάρια και οι μετεκλογικές συνεργασίας αποτελούν αυτή τη στιγμή μια κουβέντα, που πραγματικά δεν ωφελεί σε κάτι. Ο ίδιος ο πρόεδρος μας άλλωστε πριν από λίγες μέρες ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά το τοπίο. Θέλουμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την αυτόνομη πορεία μας, για τον λόγο αυτόν ζητάμε από τους πολίτες τη δύναμη να προωθήσουμε τις προτάσεις μας και το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα ως ισχυρή πολιτική δύναμη, θέτοντας στο περιθώριο τις ανέφελες και στείρες συγκρούσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντί να λύνουν τα προβλήματα, συσσωρεύουν νέα. 

Είναι υπαρκτό το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης;  

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζουμε όπως ξαναείπα την αυτόνομη πορεία μας, σκεπτόμενη την επόμενη μέρα για τη χώρα μας και την έξοδο της από αυτή τη δύσκολη θέση, δίχως να ασχολούμαστε με παρά φιλολογικά σενάρια, τα οποία εκπορεύονται από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα. 

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος στο topontiki.gr: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν ανήκει στο προοδευτικό τόξο»

Χαρά Κεφαλίδου στο topontiki.gr: «Η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο – Η αυτόνομη πορεία είναι ο στόχος μας»  

Σταμάτης Μαλέλης στο topontiki.gr: Η περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, οι πρόωρες εκλογές και η δημοσιογραφία 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:03