search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:43
MENU CLOSE

Η Καλαμάτα της Μουσικής…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2238
14/07/2022
16.07.2022 06:00
diethneis-moysikes-meres-kalamatas-1.jpg

Την έναρξη των συναυλιών των 6ων Διεθνών Μουσικών Ημερών Καλαμάτας σηματοδοτεί στις 25 Ιουλίου η συναυλία των σπουδαστών του masterclass πιάνου με την Αλεξία Μουζά, για να ακολουθήσει το επόμενο βράδυ, στις 26 Ιουλίου, το διεθνώς καταξιωμένο Τρίο Εγχόρδων Boccherini και στις 27 Ιουλίου το εξαιρετικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών Azahar.

Οι συμμετέχοντες στα μαθήματα πιάνου με την Αλεξία Μουζά θα παρουσιάσουν στον κήπο του μουσείου της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρίας Γ. Καρέλια» τα έργα που μελέτησαν επί οκτώ ημέρες κατά τη διάρκεια του masterclass.

Δευτέρα, 25.7.2022, 21.00, Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών

«Βικτωρίας Γ. Καρέλια» (Κήπος Μουσείου) 

– Το Trio Boccherini (Suyeon Kang, βιολί, Vicki Powell, βιόλα, Paolo Bonomini, βιολοντσέλο) ιδρύθηκε το 2014 ως αποτέλεσμα διαφόρων βραδινών συναντήσεων πρίμα βίστα, που είναι σύνηθες στη μουσική σκηνή του Βερολίνου. Πλέον, αποτελούν ένα από τα πιο καταξιωμένα μουσικά σύνολα της συγκεκριμένης σύνθεσης οργάνων. Ανακαλύπτουν εκ νέου και εκτελούν έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για τρίο εγχόρδων. Πρόκειται για μία συλλογή με πάνω από πεντακόσια έργα, η οποία διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του είδους, καθώς και πολλά «διαμάντια» άγνωστα στο ευρύ κοινό. Έτσι, παρουσιάζουν συνεχώς ειλικρινείς και πρωτότυπες ερμηνείες σε όλα τα μουσικά είδη.

Με έργα Beethoven, Kodály και Cras για βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο, η συναυλία αυτή είναι μια συμπαραγωγή με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Τρίτη, 26.7.2022, 20.30, Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

– Με έτος ίδρυσης το 2010, το σύνολο Azahar σπούδασε με τον Sergio Azzolini (φαγκότο) στο Hochschule für Musik στη Βασιλεία (Ελβετία) χάρη σε μια υποτροφία που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα BBVA και την Ισπανική Εθνική Ορχήστρα Νέων, της οποίας ήταν μέλη εκείνη την περίοδο. Το 2011, το σύνολο έλαβε βραβείο στον ελβετικό διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Orpheus και έναν χρόνο αργότερα κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον μουσικό διαγωνισμό El Primer Palau (Βαρκελώνη).

Τετάρτη, 27.7.2022, 21.00, Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Κεντρική Σκηνή)

*Όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Διαβάστε επίσης:

Βιβλίο: Αυτοβιογραφία  

Βιβλίο: Στα χρόνια του Κόκκινου Κόμη

Ο Χάρισον Φορντ 80άρησε και το γιορτάζει ξαναπιάνοντας το μαστίγιο του Ιντιάνα Τζόουνς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:42