search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:47
MENU CLOSE

Ρέθυμνο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες – Υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών – Εκκενώθηκαν 6 οικισμοί (Photos/Video)

16.07.2022 07:29
fotia2

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα της Παρασκευής για όσους συμμετείχαν στην υπεράνθρωπη προσπάθεια πυροσβεστών και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν το τεράστιο πύρινο μέτωπο στα νότια του νομού Ρεθύμνου, μήκους πολλών χιλιομέτρων που έκαιγε ανεξέλεγκτο.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μέλαμπες, Σαχτουρίων, Κρύας Βρύσης και Αγίου Γεωργίου και Αγίου Παύλου. Νωρίτερα το απόγευμα είχε υπάρξει μερική εκκένωση του χωριού Ορνέ, από όπου και απομακρύνθηκαν 13 άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι.

Όπως έγινε γνωστό από το cretalive, γύρω στα μεσάνυχτα, η φορά του ανέμου στράφηκε από τις βορειοδυτικές διευθύνσεις που έπνεε σε βορειοανατολικές με την κατάσταση να βελτιώνεται ελαφρώς.

Στη μάχη με τις φλόγες, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες με τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν από το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή, ρίχτηκαν πυροσβέστες, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, αστυνομικοί, εθελοντές καθώς και το έμψυχο δυναμικό των ΟΤΑ που συνέδραμαν με κάθε μέσο, με υδροφόρες και μηχανήματα στην επιχείρηση πυρόσβεσης.

Το πύρινο μέτωπο που αρχικά εκδηλώθηκε μεταξύ Ορνέ και Κρύας Βρύσης, ενισχύθηκε λόγω των ανέμων με ριπές που έφθαναν – σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τα 70 χιλιόμετρα ανά ώρα και κινήθηκε προς τις Μέλαμπες. Πολύ γρήγορα οι φλόγες περικύκλωσαν το χωριό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης.

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, ο πυροσβέστης είχε ελαφρά τραύματα στον αγκώνα του χεριού του και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε.

Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε 5 Περιφέρειες της χώρας

Θάνατος 49χρονου: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζήτησε ο υπουργός Υγείας (Video)

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινα φανάρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 14:46