search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Θάνατος 49χρονου: Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου ζήτησε ο υπουργός Υγείας (Video)

15.07.2022 22:01
agios_andreas_patra_new

Την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου έξω από νοσοκομείο, ενώ επίσης ζήτησε να τεθούν σε αργία όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έλαβε από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» το αποτέλεσμα της έρευνας που διέταξε αναφορικά με τον θάνατο 49χρονου από έμφραγμα, λίγα λεπτά αφού είχε εξέλθει από το νοσοκομείο.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, ζήτησε τη διενέργεια άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος θα αναζητηθούν και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». Μάλιστα, ο ίδιος επισκέφθηκε το νοσοκομείο για να διαπιστώσει τι έχει συμβεί.

Το χρονικό

Το περιστατικό, που βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση, συνέβη χθες το βράδυ στην Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.
Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού.

Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Συγκλονίζει ο αδελφός του: «Μου έμεινε σε τρία λεπτά στα χέρια»

Ο αδελφός του θύματος, που ξεψύχησε στα χέρια του, περιέγραψε στο star.gr τον Γολγοθά του άτυχου Θοδωρή λίγο πριν πεθάνει.

Ο αδελφός του 49χρονου καταγγέλλει ότι στον «Άγιο Ανδρέα» δεν τον εξέτασαν: «Πήγε στον ”Άγιο Ανδρέα” και ο σεκιουριτάς τον έδωσε στις νοσηλεύτριες. Τους εξήγησε ότι τον πονάει η πλάτη και εκείνες του είπαν ότι δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και να πάει στο Ρίο. Ο Θοδωρής έπαιρνε την αδερφή μου και τον αδερφό μου τηλέφωνο, ο οποίος τον πήρε από τον ”Άγιο Ανδρέα” για να τον πάει στο Ρίο» είπε συγκλονισμένος ο αδελφός του, και πρόσθεσε:

«Μετά από 5 χιλιόμετρα λιποθύμησε στο αυτοκίνητο. Στο Ρίο απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Στον ”Άγιο Ανδρέα” δεν του πήραν ούτε την πίεση. Κάποιος πρέπει να παρέμβει. Θέλουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ποιος θα μας προστατέψει;».

Ο αδελφός του αδικοχαμένου ζαχαροπλάστη, που κλήθηκε από τον 49χρονο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, συγκλονίζει. Όπως περιέγραψε, πέθανε μέσα σε τρία λεπτά στα χέρια του.

«Όταν μιλήσαμε, ήταν πολύ φοβισμένος, γιατί πονούσε πολύ. Με πήρε μετά από λίγο και μου είπε ότι τον έδιωξαν από το νοσοκομείο και ότι πρέπει να πάει στο Ρίο, γιατί τον έδιωξαν και δεν αισθανόταν καθόλου καλά» είπε, και πρόσθεσε:

«Όταν τον συνάντησα έξω από το νοσοκομείο ήταν πολύ άσχημα. Μέσα σε τρία λεπτά πέθανε στα χέρια μου, έπαθε ανακοπή. Φτάσαμε στο Ρίο, αλλά ήταν πολύ αργά. Αν είχα αργήσει τρία λεπτά, θα τον έβρισκα νεκρό στον δρόμο».

Για τον τρόπο που οι νοσηλευτές του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» αντιμετώπισαν τον αδελφό του, είπε: «Δύο νοσηλεύτριες τον είδαν. Τους είπε ότι πονάει, όμως τον έδιωξαν για το Ρίο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση εισαγγελέα για το βίντεο με περιπολικό που περνάει κόκκινα φανάρια

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Εντολή για προληπτική εκκένωση του Μελαμπέ – Συνεχίζουν τις ρίψεις πυροσβεστικά ελικόπτερα (Photos/Video)

Νίκαια: 38χρονος έβαζε τα εγγόνια της συντρόφου του να βλέπουν πορνό και ασελγούσε πάνω τους – Κατείχε και υλικό παιδικής πορνογραφίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:51