search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:25
MENU CLOSE

Ισπανία: Κλοπή σαν κινηματογραφική ταινία για 45 μπουκάλια κρασιού αξίας 1,65 εκατ. (Video)

21.07.2022 06:00
wine_new
Πηγή: Pixabay

Μια εστεμμένη σε διαγωνισμό ομορφιάς, από το Μεξικό και ο Ρουμανο-ολλανδός συνοδός της, συνελήφθησαν στην Κροατία για μια κλοπή που απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αρκετών χωρών και παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο.

Η ιστορία ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021, όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από το πολυτελές εστιατόριο El Atrio, στην Ισπανία, 45 μπουκάλια κρασιού, κάποια από τα οποία ήταν σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας. Υπολογίζεται ότι η αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 1,65 εκατομμύρια ευρώ.

Ήταν 27 Οκτωβρίου του 2021, όταν σήμανε συναγερμός για την κλοπή και αμέσως οι ισπανικές αστυνομικές αρχές αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν να κάνουν με μια απλή υπόθεση.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία η κλοπή έγινε στην πόλη Κάθερες, στα δυτικά της χώρας, απ΄ όπου αφαιρέθηκαν τα 45 μπουκάλια. Μεταξύ αυτών ήταν ένα «μοναδικό» μπουκάλι κρασί του 19ου αιώνα, ένα Bordeaux Chateau d’Yquem του 1806, αξίας 310.000 ευρώ.

Οι υποψίες στράφηκαν σε μία γυναίκα, που είχε αναλάβει να απασχολήσει τους σερβιτόρους, ενώ ο συνοδός της κατέβηκε στο κελάρι του εστιατορίου. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το ύποπτο ζευγάρι είχε επισκεφτεί το El Atrio ακόμα τρεις φορές πριν από την κλοπή.

Ήταν μια 29χρονη από το Μεξικό, που σύμφωνα με την El Pais είχε βραβευτεί σε διαγωνισμό ομορφιάς στην πατρίδα της. Κατάφερε να απασχολήσει τους σερβιτόρους ζητώντας να της προσφέρουν γεύμα, αφού είχε κλείσει η κουζίνα του εστιατορίου.

Ο 47χρονος συνεργός της βρήκε την ευκαιρία να κατέβει στο κελάρι του εστιατορίου, το ξεκλείδωσε με ένα κλειδί που είχε κλέψει σε κάποια από τις προηγούμενες επισκέψεις τους στο El Atrio και μετέφερε τα μπουκάλια τυλιγμένα σε πετσέτες ξενοδοχείου.

Αμέσως άρχισε μία συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε όλη την Ευρώπη για τον εντοπισμό των δύο υπόπτων. Οι κάμερες ασφαλείας του εστιατορίου βοήθησαν τους αστυνομικούς να εντοπίσουν το ζευγάρι, που διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελβετικές ταυτότητες.  Λίγες μέρες μετά την κλοπή το ζευγάρι έφυγε από την Ισπανία.

Εννέα μήνες μετά, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι … χρυσοδάκτυλοι έπεσαν στα δίχτυα των αρχών, όταν εντοπίστηκαν από Κροάτες συνοριοφύλακες, καθώς ήταν έτοιμοι να μπουν στην Κροατία από το Μαυροβούνιο.

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα ίχνη τους εντοπίστηκαν κατόπιν συνεργασίας με τις αρχές της Ολλανδίας, της Κροατίας και της  Ρουμανίας, αλλά και της Interpol.

Τα κλεμμένα μπουκάλια δεν έχουν βρεθεί, αλλά οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι από την ανάκριση των δύο υπόπτων θα προκύψουν στοιχεία για να βρεθούν και τα πολύτιμα κλοπιμαία.

Σύμφωνα με τους χρήστες που δημοσιεύουν τα βίντεο, πρόκειται για απόπειρα εκφοβισμού ώστε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Παράταση στο ιταλικό πολιτικό δράμα – Προς παραίτηση οδεύει ξανά ο Ντράγκι

Όταν η ταινία… γίνεται πραγματικότητα: Ένα κόλεϊ έσωσε τη ζωή του φίλου του, όπως στη σειρά Λάσι (Video)

Η Κίνα κατέβασε τανκς για να προστατέψει τις τράπεζες από διαδηλωτές στην επαρχία Χενάν (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 11:25