search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:17
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Πέντε φορές περισσότερα τα υπερκέρδη των παρόχων από τους υπολογισμούς της κυβέρνησης

21.07.2022 18:53
famelos-perka

Καταρρίπτει τους υπολογισμούς κυβέρνησης και ΡΑΕ το πόρισμα που παρουσίασε σήμερα ο Τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που υπολογίζει τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών μέχρι τον περασμένο Μάρτιο σε 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι και τον Ιούνιο που ίσχυε το παλαιό σύστημα, το αντίστοιχο ποσό κατ’ αναλογία, εκτιμάται ότι ανεβαίνει στα 2,2 δισ.

Κυβέρνηση και ΡΑΕ υπολογίζουν τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας σε λίγο περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερα από 800 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη και από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που πληρώθηκαν από τους καταναλωτές και επιστράφηκαν μέσω επιδοτήσεων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ).

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία της έκθεσης που παρουσίασε ο Τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σε περισσότερα από 200 εκατομμύρια εκτιμώνται τα υπερκέρδη και στην προμήθεια του φυσικού αερίου.

Η έκθεση για τα υπερκέρδη στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας

Το κόμμα της αξιωματικής υποστηρίζει ότι θα πρέπει να φορολογηθεί όλο αυτό το πόσο, σε ποσοστό τουλάχιστον 90%, για να επιστραφεί στους καταναλωτές, ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι βάσει των κανόνων της διακριτής λειτουργίας των αγορών, η αφαίρεση όποιων επιδοτήσεων ή εκπτώσεων των καθετοποιημένων ηλεκτροπαραγωγών στους πελάτες της λιανικής δεν αιτιολογείται.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος: Αυξάνεται στα 10 χρόνια η διάρκεια ισχύος των ελληνικών διαβατηρίων

ΠΑΣΟΚ: Ποιον όρισε υπεύθυνο για θέματα Πολιτικής Προστασίας ο Ανδρουλάκης

Τσίπρας: Ανεπάρκεια και έλλειμμα ενσυναίσθησης στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:16