search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 14:03
MENU CLOSE

Πύργος: Σε εξέλιξη η προσπάθεια των πυροσβεστών για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά

25.07.2022 13:08
fotia new

Συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στην Ηλεία – μια πυρκαγιά που ανασύρει μνήμες από την μεγάλη καταστροφή του 2007.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση των εναέριων και επίγειων πυροσβεστικών μέσων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και μέχρι τώρα τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος.

«Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα ενισχυθούν οι άνεμοι στην περιοχή μας, διότι, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις, αναμένεται να αυξηθεί, σε λίγες ώρες, η έντασή τους», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις ζημιές που έχει προκαλέσει μέχρι τώρα η φωτιά, ο κ. Μπαλιούκος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «με τα έως τώρα δεδομένα φαίνεται ότι έχει πληγεί κυρίως ο αγροτικός χώρος, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία για καμένα σπίτια».

«Όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά όταν σβήσει η φωτιά», τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Από το πρωί σήμερα, και με το πρώτο φως της ημέρας, επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 59 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις ρίψεις ξεκίνησαν ξανά τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα κέντρα υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, και Ζαχάρως, καθώς και το Νοσοκομείο του Πύργου.

Διαβάστε επίσης

Αγία Παρασκευή: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων

Προεδρικό Μέγαρο: Ποιος είναι o καλεσμένος που εμφανίστηκε με σαγιονάρες και έγινε viral – Τι απαντά (Video)

Θρήνος για τη Ρένα Κουμιώτη – Πέθανε ο γιος της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.09.2025 14:03