search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:48
MENU CLOSE

Δείπνο υψηλών απαιτήσεων για τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν – Ο σεφ από τα Χανιά που το επιμελήθηκε

28.07.2022 20:27
prigkipas- kritikos sef-new

Σεφ από τα Χανιά επιστράτευσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να περιποιηθεί τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν που επισκέφθηκε τη χώρα μας.

Ο έμπειρος σεφ, Στέφανος Μπουρδάκης, τον οποίο εμπιστεύεται εδώ και πολλά χρόνια η οικογένεια Μητσοτάκη, ταξίδεψε από τα Χανιά στην Αθήνα για να μαγειρέψει κρητικό φαγητό στους υψηλούς προσκεκλημένους του Πρωθυπουργού και τον Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Μετά από ξενάγηση στον Ιερό Βράχο, το δείπνο πραγματοποιήθηκε στα τραπέζια του Μουσείου Ακρόπολης, με υπουργούς αλλά και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

Το μενού του δείπνου

Όπως είπε ο κ. Μπουρδάκης στο zarpanews.gr, το μενού αποτελούνταν από καθαρά παραδοσιακές γεύσεις της Κρήτης, αλλά και πρώτες ύλες καθώς το κρέας ήταν από τα Χανιά.

Ο Χανιώτης σεφ, μαγείρεψε για τον πρίγκιπα ντολμαδάκια αυγολέμονο με κιμά, ρύζι και αρωματικά ντοματίνια με βασιλικό μυζήθρα σε βινεγκρέτ.

Ακολούθησε το παραδοσιακό κρητικό πιλάφι (γαμοπίλαφο) και αμέσως μετά ένας κρητικός ντάκος από παξιμάδι χαρούπι, ντοματίνια, γλιστρίδα και φέτα ενώ, κύριο πιάτο κρητικό αρνάκι ψητό με πατάτες.

Τέλος, ως επιδόρπιο σέρβιραν κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και παγωτό τριαντάφυλλο.

Όλοι οι υψηλοί προσκεκλημένοι εντυπωσιάστηκαν με την ποιότητα και τη γεύση της κρητικής κουζίνας, ενώ ακόμα και ο ίδιος ο πρίγκιπας ρωτούσε για τον τρόπο παρασκευής των εδεσμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο προσφεύγει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης

Σε σχολή πρώτης του επιλογής εισάγεται ο Ιρανός πρόσφυγας Κουρός Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί    

Πανελλήνιες 2022: Δείτε τους πίνακες του υπουργείου Παιδείας με τις βάσεις για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07