search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 17:23
MENU CLOSE

Φωτιά στην Βοιωτία: Απομακρύνονται από το Δίστομο οι φλόγες

29.07.2022 19:03
enaeria-fotia

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Δίστομο Βοιωτίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στην μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις καθώς γίνεται προσπάθεια να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην φτάσουν στον Ελαιώνα και από κει σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στη Βοιωτία κινείται μακριά από την πόλη του Διστόμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά μαίνεται σε μια χαράδρα σε μια νοητή ευθεία δυτικά, νοτιοδυτικά από τα Άσπρα Σπίτια και την Αντίκυρα Βοιωτίας.

Παράλληλα οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες.

Νωρίτερα, όπως ενημέρωνε ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Δημάκας που ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά και με ομάδα εθελοντών της περιοχής «η φωτιά είναι επικίνδυνη καθώς βρίσκεται μέσα σε θαμνώδη δασική περιοχή που σε πολλά σημεία δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης».

Όπως μάλιστα σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «τα εναέρια μέσα που ήρθαν λόγω των ανέμων αλλά και του ανάγλυφου της περιοχής δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα και αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο».

Η φωτιά σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο το μεσημέρι είχε πλησιάσει ένα χιλιόμετρο περίπου από το Δίστομο χωρίς να κινδυνεύει άμεσα το χωριό. «Προσπαθούμε να κόψουμε το μέτωπο της φωτιάς που κινείται προς το Δίστομο. Οι άνεμοι είναι ισχυροί ωστόσο όμως μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να βοηθούν τη φωτιά για να κατευθυνθεί προς κατοικημένες περιοχές» υπογράμμισε ο αντιδημαρχος Διστόμου καθώς εκτιμούσε την κατάσταση ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Πυρκαγιές επίσης έχουν ξεσπάσει στο Λουκέτο Αργολίδας, στους Σοφάδες Θεσσαλίας και στον ΧΥΤΑ Μύρου Ηλείας, όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις.

Λόγω του βαθμού επικινδυνότητας για πυρκαγιά στο 4 και σήμερα είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα επίγειες και εναέριες περιπολίες.

Υπενθυμίζεται ότι τα πάρκα, άλση στις περιοχές αυτές (υψηλής επικινδυνότητας 4) είναι κλειστά για τους πολίτες σήμερα.

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς

Την ίδια ώρα, αμετάβλητο παραμένει το τελευταίο διήμερο το σκηνικό στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, με απουσία ενεργών μετώπων και το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης σε επαγρύπνηση λόγω του υψηλού δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Με το Πυροσβεστικό Σώμα να χαρακτηρίζει την πυρκαγιά οριοθετημένη, σε όλη την έκταση του δάσους όπου είναι εμφανή τα σημάδια που άφησε στο πέρασμά της, οι επίγειες δυνάμεις κατάσβεσης ελέγχουν την περιοχή για τον εντοπισμό των λεγόμενων «καμινάδων» (εστίες καπνού) τις οποίες εξουδετερώνουν, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας και μέχρι το μεσημέρι δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούσαν με στοχευμένες ρίψεις νερού.

Δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών και των βοριάδων έντασης 4 μποφόρ στην περιοχή, σήμερα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 62 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του στρατού.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2022: Ποιες είναι πιο υψηλόβαθμες σχολές – Πού χρειάζονται κάτω από 10.000 μόρια για την εισαγωγή

Λαχαναγορά Ρέντη: Θρίλερ με πτώμα επιχειρηματία – Ήταν δεμένος μέσα σε φορτηγό

ΕΛΑΣ: ΕΔΕ για τα περιστατικά βίαιης καταστολής της χθεσινής διαδήλωσης στην Αθήνα – Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07.06.2024 17:22