search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:56
MENU CLOSE

Σάλος με στίχο τραγουδιού της Beyonce – Θα αντικατασταθεί μετά τις αντιδράσεις (Photos/Video)

01.08.2022 19:26
bey

Έντονη κριτική από φιλανθρωπικές οργανώσεις και ακτιβιστές δέχτηκε η μεγάλη σταρ της μουσικής σκηνής, Beyonce για τους στίχους του τραγουδιού Heated, που περιλαμβάνεται στο νέο σόλο άλμπουμ της, με τίτλο «Renaissance».

Οι στίχοι έχουν την υπογραφή του Drake και σε ένα στίχο αναφέρεται μία λέξη που θεωρείται υποτιμητική για τους πάσχοντες από σπαστική εγκεφαλική παράλυση, μια ασθένεια που επηρεάζει τον μυϊκό συντονισμό των ασθενών.  Το τραγούδι  περιλαμβάνεται στο έβδομο σόλο άλμπουμ της Beyonce, που εκτιμάται ότι θα βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου των charts αυτή την εβδομάδα, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε εκπρόσωπος της Beyonce δήλωσε στο Skynews ότι  ο όρος που θεωρήθηκε υποτιμητικός θα αντικατασταθεί και διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε τίποτα που είχε σκοπό να προσβάλει κάποια άτομα.

Ο Γουόρεν Κίρουαν, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Scope, που εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρίες, είπε ότι ήταν «βαθύτατα προσβλητικός» και «αποκρουστικός» ο στίχος στο τραγούδι της Beyonce, ενώ η Χάνα Ντιβίνεϊ, επισήμανε ότι το γεγονός πως η Beyonce είναι μια από τις πιο διάσημες στη μουσική βιομηχανία «δεν της εξασφαλίζει συγχώρεση για την χρήση τέτοιας γλώσσας».

Η κριτική στην Beyonce διατυπώθηκε λίγες εβδομάδες αφότου η Lizzo ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μία νέα εκδοχή του τραγουδιού της GRRRLS, επειδή χρησιμοποίησε ακριβώς τον ίδιο όρο. Η Lizzo παραδέχτηκε ότι οι λέξεις είναι «επιβλαβείς» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω προσβλητικές λέξεις».  Η Lizzo επισήμανε μάλιστα ότι η ίδια «ως μια παχουλή μαύρη γυναίκα στην Αμερική» έχει γίνει αποδέκτης υποτιμητικών σχολίων.

«Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες η Lizzo δέχτηκε τεράστιες αντιδράσεις επειδή θαυμαστές της αισθάνθηκαν πληγωμένοι και απογοητευμένοι επειδή χρησιμοποίησε την ίδια απεχθή γλώσσα», επισήμανε ο Γουόρεν Κίρουαν. «Οι λέξεις έχουν σημασία γιατί ενισχύουν αρνητικές προσεγγίσεις για τα άτομα με αναπηρίες, που επηρεάζουν κάθε πτυχή στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων», πρόσθεσε.

Σε άρθρο που έγραψε στον αυστραλιανό ιστότοπο Hireup, και αναδημοσιεύτηκε στον βρετανικό Guardian, η κυρία Ντιβίνεϊ, η οποία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση έγραψε: «Η Beyoncε είναι απαράμιλλη στην αφήγηση ιστοριών μουσικά και οπτικά, και η δύναμή της είναι που ο κόσμος προσέχει την αφήγησή της, τους αγώνες και την βιωμένη εμπειρία μιας μαύρης γυναίκας- κι αυτός είναι ένας κόσμος που τον αντιλαμβάνομαι μόνο ως σύμμαχο.  Αλλά αυτό δεν την συγχωρεί που χρησιμοποίησε τέτοια γλώσσα». «Έχω κουραστεί. Οι άνθρωποι με αναπηρίες αξίζουν περισσότερα. Δεν θέλω να μπω πάλι σε αυτόν τον διάλογο», πρόσθεσε η Χάνα Ντιβίνεϊ.

H έντονη  κριτική στην Beyonce, αλλά και στην Lizzo ασκήθηκε για την χρήση της λέξης «spaz». Η λέξη αυτή έχει χρησιμοποιηθεί υποτιμητικά για άτομα με αναπηρίες και κυρίως για πάσχοντες από εγκεφαλική παράλυση. Μάλιστα στην ιδιωματική γλώσσα των Αφροαμερικανών η λέξη «spaz» χρησιμοποιείται με αρνητική σημασία, αντί των ρημάτων «τρελαίνομαι» και «παλεύω».

Διαβάστε επίσης:

Χάιντι Κλουμ: 49 ετών… κορμάρα – Η topless φωτογραφία που «έριξε» το Instagram (Photo)

Πέθανε η ηθοποιός Νισέλ Νίκολς, η υπολοχαγός Ουχούρα της σειράς «Star Trek»

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η σπάνια φωτογραφία της με την sparkly τουαλέτα της από το 1979 (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 09:55