search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Πώς την… πάτησε ο ερωτιάρης Κλάιντ (Photos)

03.08.2022 17:31
xelona

Έψαχνε απεγνωσμένα για να ζευγαρώσει, ξέφυγε από τον χώρο όπου τον φιλοξενούσαν, πήγε να περάσει τις γραμμές του τραίνου και λίγο έλειψε να το πληρώσει με τη ζωή του.

Ο λόγος για τον Κλάιντ, μια τεράστια αφρικανική χελώνα, τρόφιμο του πάρκου άγριων ζώων Swallow Aquatics στο Ιστ Χάρλινγκ του Νόρφολκ, στην Αγγλία.

Η απόγνωση του Κλάιντ για να βρει ταίρι τον έκανε να γυρίσει την πλάτη στην ασφάλεια του κέντρου άγριων ζώων και να επιχειρήσει το ταξίδι του… έρωτα. Όμως, μόλις βγήκε από την περίφραξη του πάρκου, η τεράστια χελώνα κατέβηκε μια πλαγιά και περπάτησε μέχρι τις γραμμές του τραίνου. Κι από εκεί, για κακή του τύχη, περνούσε μία αμαξοστοιχία με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων. Το τραίνο χτύπησε την χελώνα στο καβούκι και της προκάλεσε ένα βαθύ τραύμα, που ευτυχώς δεν απειλεί την ζωή της.

Ο τυχερός Κλάιντ, που ζυγίζει περίπου 63 κιλά, συνέχισε απτόητος να περπατάει στις γραμμές, όπου ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία, καθώς ο μηχανοδηγός δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε το μεγάλο ζώο στις ράγες.

«Νομίζω ότι έσπασε την περίφραξη και βγήκε έξω ψάχνοντας να βρει μια θηλυκή χελώνα», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου άγριων ζώων Swallow Aquatics, Ντίλον Πρεστ, «φαντάζομαι έψαχνε συντροφιά και νόμιζε πως το Νόργουιτς είναι το κατάλληλο μέρος για να την βρει…».

Ο… ερωτιάρης Κλάιντ έβλεπε τα φώτα του Νόργουιτς, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο άγριων ζώων όπου διέμενε και κατευθυνόταν προς τα εκεί με τον χαρακτηριστικό… γοργό βηματισμό του (που πάντως είναι όντως πιο γρήγορος από τον ρυθμό της χελώνας που όλοι γνωρίζουμε). Όμως μετά από ταξίδι μιας μέρας, όπου διένυσε κάπου ένα χιλιόμετρο, έγινε η «συνάντηση» με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Ο Κλάιντ είναι περίπου 20 χρόνων και προς το παρόν δέχεται τις περιποιήσεις των κτηνιάτρων για να επουλωθούν τα τραύματα στο καβούκι, αλλά θα τα καταφέρει γιατί – όπως λέει ο Ντίλον Πρεστ-  «είναι απίστευτα σκληρό πλάσμα».

«Όταν τον βρήκαμε εξακολουθούσε να περπατάει στις γραμμές του τραίνου, παρότι ήταν τραυματισμένος», πρόσθεσε ο Ντίλον Πρεστ.

Το ερώτημα τώρα είναι κατά πόσο η τραυματική εμπειρία από την αναζήτηση συντροφιάς θα τον αποτρέψει από άλλες τέτοιες περιπέτειες. «Δεν ξέρω αν αυτή η εμπειρία είναι αρκετή για να κατευνάσει τα ένστικτά του. Αυτό που θέλει είναι φυσιολογικό, παρόλο που μπορεί να μην έχει βρεθεί ποτέ με θηλυκή χελώνα», είπε ο Ντίλον Πρεστ.

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού, τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν διεθνή έρευνα (Video)

Ζελένσκι: «Τίποτα» το πρώτο φορτίο σιτηρών, «η οικονομία είναι σε κώμα» (Videos)

Μητέρα άφησε το μωρό της μόνο στο σπίτι και πήγε… διακοπές – Πέθανε από ασιτία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:22